/ Moovy käyttöön Porin, Kokkolan, Kemin ja Rovaniemen rautatieasemilla

Moovy käyttöön Porin, Kokkolan, Kemin ja Rovaniemen rautatieasemilla

Suomessa kehitetty pysäköintisovellus Moovy otetaan heinäkuun 1. päivä lähtien käyttöön neljällä rautatieasemalla.

Kaikilla paikkakunnilla eli Porissa, Kokkolassa, Kemissä ja Rovaniemellä sopimuspysäköintiluvat ostetaan jatkossa Moovy-sovelluksella. Lyhytaikapysäköinnissä erilaiset pysäköintisäännökset pätevät eri paikkakunnilla.

Porissa lyhytaikapysäköinti aseman edessä jatkuu kiekollisena.

Kokkolassa lyhytaikapysäköinti muuttuu maksulliseksi, ja maksu tapahtuu Moovy-sovelluksella. Lyhytaikapysäköinnin hinta on 1 € / h, maksimissaan 10 € / päivä.

Kemissä lyhytaikapysäköinti muuttuu maksulliseksi, ja maksu tapahtuu Moovy-sovelluksella. Lyhytaikapysäköinnin hinta on 1 € / h, maksimissaan 7 € / päivä.

Rovaniemellä lyhytaikapysäköinti muuttuu maksulliseksi, ja maksu tapahtuu Moovy-sovelluksella. Lyhytaikapysäköinnin hinta on 1,5 € / h, maksimissaan 10 € / päivä.

Mikä Moovy on

Moovy on Finnpark oy:n kehittämä ja omistama digitaalinen pysäköintijärjestelmä, joka tarjoaa sekä pysäköintipaikkojen haltijoille että autoilijoille mahdollisimman helpon ja nopean tavan hoitaa pysäköinti.

Moovy ladataan älypuhelimeen (App Storesta tai Google Playsta). Sovellukseen kirjaudutaan asiakkaaksi puhelinnumerolla. Sen jälkeen lisätään vielä auton tai autojen rekisteritunnukset sekä maksukorttitiedot.

Pysäköi haluamallesi paikalle. Moovy tunnistaa GPS-paikannuksella, mihin pysäköintimaksualueeseen paikka kuuluu. Käynnistät pysäköinnin yhtä nappia liu’uttamalla. Sovellus tarjoaa oletusaikaa aiempien pysäköintien perusteella, tai voit määritellä sen itse. Aikaa voit vapaasti pidentää tai lyhentää pysäköinnin aikana. Jos haluat, voit myös näppäillä pysäköinnin alkamaan, lähteä asioimaan ja pysäyttää pysäköinnin täsmälleen silloin, kun lähdet taas liikkeelle.

Ajettaessa pysäköintitaloon kamera tunnistaa auton rekisterikilven, nostaa puomin automaattisesti ja pysäköinti käynnistyy. Kun auton ajaa ulos, puomi aukeaa taas ilman eri toimenpiteitä ja pysäköinti päättyy. Maksu veloitetaan molemmissa tapauksissa jälkikäteen sovellukseen lisätyltä maksukortilta.

Pysäköintioperaattoreille Moovy on tapa digitalisoida ja tehostaa pysäköinnin hallinnointi niin, että laiteinvestoinnit ja vanhan maailman liput ja laput jäävät historiaan. Autoilijoille Moovy toimii yhtä hyvin parkkihalleissa kuin kadunvarsilla mahdollisimman vaivattomana pysäköintisovelluksena.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.