/ Uusi pysäköintilaitos P-Sarastuskaari avattu Kuopion Savilahdessa – alussa pysäköinti puoleen hintaan

Uusi pysäköintilaitos P-Sarastuskaari avattu Kuopion Savilahdessa – alussa pysäköinti puoleen hintaan

Upouusi pysäköintilaitos P-Sarastuskaari on aloittanut toiminnan 3.1.2023 Savilahden kampusalueella Kuopiossa. P-Sarastuskaaressa käyvät maksuvälineinä Moovy-pysäköintisovellus ja maksukortit. Pysäköintilaitoksen on rakennuttanut Kuopion Pysäköinti Oy.

Ensimmäisen puoli vuotta eli kesäkuun loppuun asti 2023 P-Sarastuskaaressa tarjotaan kaikille asiakkaille peräti 50 prosentin alennusta.

Moovy on Suomessa kehitetty ja ylläpidettävä pysäköintipalvelu, joka sopii autoilijoille sekä hallipysäköintiin että kadunvarsipysäköintiin. Yritysasiakkaille Moovy soveltuu kaikenlaisiin pysäköintikohteisiin ja asiakkuusmalleihin, esimerkiksi asukas-, yritys-, henkilöstö- ja asiakaspysäköintiin.

Moovy on jo Kuopiossa käytössä Kuopion Pysäköinnin operoimissa Toriparkissa, Haapaniemenkadun ja Kuntolaakson pysäköintilaitoksissa sekä kadunvarsipysäköinnissä.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Savilahti kasvaa ja kehittyy voimakkaasti

”Uusi ja iso, 2020-luvun haasteisiin vastaava täysin digitaalinen pysäköintilaitos ratkaisee voimakkaasti ja nopeasti kehittyvän alueen pysäköintihaasteita”, projektipäällikkö Sami Ojas Kuopion pysäköinnistä sanoo.

Noin kolmen kilometrin päässä Kuopion keskustasta sijaitsevalla Savilahden kampusalueella sijaitsee Savon ammattiopiston, Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun toimintoja.

Alueella toimii lisäksi muun muassa Kuopion yliopistollinen sairaala ja Savon tiedepuisto, jossa operoi pari sataa yritystä. Kuopion kaupunki on ilmoittanut, että tulevaisuudessa alueelle rakennetaan asuntoja niin, että alueella on yhteensä noin 34 000 asukasta, työntekijää ja opiskelijaa.

P-Sarastuskaari: sähköautojen latausmahdollisuus tulee kaikkiin pysäköintipaikkoihin

P-Sarastuskaari sisältää viisi maanpäällistä pysäköintitasokerrosta ja kellarikerroksen. Kaikki pysäköintipaikat sijoittuvat pysäköintilaitoksen sisälle.

Autojen pysäköintipaikkoja on yhteensä 600 ja polkupyöräpaikkoja 200 kappaletta.

Maksullinen ja kulkuvalvottu pyöräparkki sijaitsee pysäköintilaitoksen sisällä, ja sinne on erillinen sisäänkäynti. Pyöräparkki on yleisessä käytössä ja sijaitsee Sarastuskadun puoleisella reunalla.

Pysäköintilaitoksessa on kaikkiin kuuteen sataan pysäköintipaikkaan yhdistetty sähköautojen latauksen ja autolämmityksen mahdollisuus. Alkuvaiheessa pistorasiakoteloita ja latausasemia on asennettu käyttöön yhteensä 300 kappaletta. Kysynnän kasvaessa määrä pystytään nopeasti nostamaan 600 kappaleeseen.

Normaalin (2 kW) lataustehon latauspaikkoja on 276 kpl, keskinopean latauksen (22 kW latausteho) sähköautojen latauspaikkoja yhteensä 20 kpl ja nopean latauksen (50 kW latausteho) latauspaikkoja 4 kpl.

P-Sarastuskaari, osoite Sarastuskaari 7

Pysäköintilaitoksen yleis- ja perustietoja:

  • 2 puomitonta sisäänajokaistaa
  • 2 puomillista ulosajokaistaa
  • 2 maksuautomaattia
  • maksuvaihtoehtoina: mobiilimaksu (Moovy-sovellus), maksukortti (ei käteismaksumahdollisuutta)
  • kerroskorkeus kaikilla tasoilla minimissään 2,3 metriä

Pysäköinnin hinnoittelu (hinnat sis. alv 24 %):

24/7 sopimuspysäköinnin hinnoittelu60 €/kk
Lyhytaikapysäköinti2 €/h 
Ensimmäinen vrk12 €
Seuraava vrk5 €
Yhtäjaksoinen pysäköintikerta (edellyttää Moovy-sovelluksessa tehtävää pysäköintisopimusta)5 € /vrk
Maksullinen 24/7polkupyöräpysäköinti6 €/kk 

Alennushinta 1.1.2023-30.6.2023 välisenä aikana (hinnat sis. alv 24 %):

Sopimushinta30,00 €/kk
Lyhytaikapysäköinti1,00 €/h
Maksullinen polkupyöräpysäköinti3 €/kk

Finnparkille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Finnparkin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Moovy-pysäköintisovellukselle oikeuden käyttää Avainlippua merkiksi suomalaisesta työstä. Moovy on täysin kotimainen palvelukokonaisuus, jota kehitetään suomalaisin asiantuntijaresurssein.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link