/ Huikean helppoa hallipysäköintiä: Moovy nyt myös Kuopiossa

Huikean helppoa hallipysäköintiä: Moovy nyt myös Kuopiossa

Pysäköintiä helpottava ja nopeuttava Moovy-sovellus (www.moovy.fi) on saapunut Kuopioon. Moovy aloitti alkuvuodesta Tampereella ja otettiin äskettäin käyttöön Jyväskylässä. Lokakuun lopussa Moovy aloitti Kuopiossa.

Moovy on käytössä Kuopion Pysäköinnin operoimissa Toriparkissa ja Haapaniemenkadun pysäköintilaitoksessa sekä kadunvarsipysäköinnissä. Nyt yhdellä puhelimeen ladattavalla sovelluksella voi käyttää kaikkia pysäköintitapoja. Tätä ei ole aiemmin mahdollistanut yksikään toinen sovellus Kuopiossa.

”Olemme ylpeitä siitä, että voimme tuoda Kuopioon kehityksen kärkeä edustavan pysäköintipalvelun”, sanoo Kuopion Pysäköinnin toimitusjohtaja Ari Pääkkö. 

Pääkkö tiivistää Moovyn edut kahteen sanaan:

”Moovy on helppo ja kätevä.”

Kuopion kaupungin ytimessä sijaitseva 1 260 paikan ja 700 000 vuosikäynnin Toriparkki on jo aiemmin edustanut pysäköinnin helppoutta. Moovy on Toriparkkiin luonteva pysäköintipalvelu.

Kaikki Kuopion Pysäköinnin olemassa olevat tuotteet ovat yhä käytössä. Jatkossa yritys kuitenkin keskittää palvelujen kehittämisen kaikin puolin Moovyn ympärille.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta ja nauti pysäköinnin helppoudesta! 

Näin Moovy toimii

Moovy-palvelua on helppo käyttää. Palveluun kirjaudutaan asiakkaaksi puhelinnumerolla. Sovellukseen lisätään vielä auton tai autojen rekisteritunnukset sekä maksukorttitiedot.

Ajettaessa pysäköintitaloon kamerajärjestelmä tunnistaa auton rekisterikilven, puomi nousee automaattisesti ja pysäköinti käynnistyy. Lipukkeita ei enää tarvita, mikä vähentää pysäköinnin ympäristökuormaa huomattavasti. Kun auto ajetaan ulos, puomi aukeaa automaattisesti ja pysäköinti loppuu. Sovellus näyttää reaaliaikaisesti pysäköintiajan ja veloittaa maksut jälkikäteen antamaltasi maksukortilta.

Kadunvarsipysäköinnissä sovellus tunnistaa puhelimen GPS-paikannuksen avulla, mille pysäköintivyöhykkeelle auto on pysäköitynä. Pysäköintiajan voi valita itse, ja sitä voi myös lyhentää tai pidentää tarpeen mukaan.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Android ja iOS-puhelimiin. Moovyn palvelumaksu on 0,49 euroa / pysäköinti, kuitenkin enintään 4,95 euroa kuukaudessa.

Sovelluksen on tehnyt tamperelainen Finnpark yhteistyökumppaneidensa kanssa. Moovy on ollut maaliskuusta lähtien käytössä Tampereen kadunvarsipysäköinnissä sekä lähes kaikissa pysäköintitaloissa.

Toisena kaupunkina mukaan tuli Jyväskylä ja nyt Kuopio. Moovy on myös ensi vuonna Helsingin Keski-Pasilaan valmistuvan kaupan, kulttuurin, liike-elämän ja liikenteen keskuksen Triplan pysäköintikumppani.

Sovellusta on tarkoitus kehittää koko ajan kattavammaksi palveluksi valtakunnallisesti ja näin tehdä pysäköinnistä entistäkin vaivattomampaa.

Kuopiossa Moovy on käytössä kadunvarsipysäköinnissä sekä seuraavissa pysäköintikohteissa:

  • Toriparkki
  • Haapaniemenkadun pysäköintilaitos

Lisätietoja:

Ari Pääkkö, Kuopion Pysäköinti Oy. ari.paakko@kuopionpysakointi.fi

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.