/ Lahti on Etelä-Suomen pirteä matkakohde – tässä top 5 -vinkit Lahden-vierailulle

Lahti on Etelä-Suomen pirteä matkakohde – tässä top 5 -vinkit Lahden-vierailulle

Kotimaanmatkailun kesäkausi on parhaassa vauhdissa. Lahti on lähellä pääkaupunkiseutua sijaitseva matkakohde, joka on jopa yllättävän monipuolinen. 120 000 asukkaan kaupungissa riittää paljon tekemistä koko perheelle.

Lahti, Pikku-Vesijärvi. Kuva: Visit Lahti.
Lahti, Pikku-Vesijärvi. Kuva: Visit Lahti.

Ympäristötietoinen Lahti sai tunnustusta vuonna 2022, kun amerikkalainen uutiskanava CNN valitsi sen vuoden parhaimpien matkakohteiden listalleen.

Asiantuntija Marja Karimo tarjoaa Lahteen matkustaville Visit Lahden toimiston Top 5-vinkit. Kohteet eivät ole paremmuusjärjestyksessä ja sopivat erilaisille kohderyhmille.

  1. Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva https://www.malvamuseo.fi/
  2. Lahden urheilukeskus (mukaan lukien Suurmäen huippu ja maauimala samassa kohteessa) https://book.visitlahti.fi/fi/tehtava/1142361/lahden-urheilukeskus/showdetails
  3. Vesijärven satama – kaupunkilaisten olohuone https://visitlahti.fi/etusivu/nae-ja-koe/vesille/vesijarven-satama/
  4. Suomen Moottoripyörämuseo https://www.moottoripyoramuseo.fi/
  5. Launeen perhepuisto https://www.lahti.fi/vapaa-aika/luonto-ja-aktiviteetit/puistot-ja-viheralueet/perhepuisto/

Lahdesta voi helposti lähteä myös koko päivän reissuille tai pitemmillekin teemamatkoille.

Vesijärven satama on itsessään miellyttävä kesäpäivän vierailukohde, mutta sieltä pääsee irtautumaan myös eripituisille sisävesiristeilyille Vääksyn kanavalle ja Heinolaan, josta taas pääsee Jyväskylään tai Kimolan kanavaa pitkin Kouvolaan asti. Lue lisää!

Viime jääkauden lopulla syntyneiden Salpausselkien maastot tarjoavat pyöräilyä harrastaville upeita vaihtoehtoja, kuuluuhan alue myös UNESCOn Global Geoparks -listalle. Lue lisää!

Lisää ideoita voit etsiä Visit Lahti -sivuilta.

Moovy Lahdessa

Jos saavut Lahteen autolla, Moovy-sovellus on sujuva tapa pysäköidä. Moovy toimii Lahden katupysäköinnissä, Kauppakeskus Sykkeessä ja Triossa sekä P-Kartanossa.

Moovy on digitaalinen pysäköintipalvelu, johon voi kirjautua nopeasti puhelimellaan: tarvitaan puhelinnumero, maksukortin tiedot ja auton rekisteritunnus. Helppokäyttöisyys on Moovyn tärkein perusominaisuus.

Kadunvarsilla puhelin paikantaa autoilijan sijainnin, jota voi tarvittaessa itse säätää. Autoilija valitsee pysäköinnin keston, jota voi itse muokata myöhemmin. Lähtiessä autoilija lopettaa pysäköinnin.

Hallipysäköinnissä automaattinen kamerajärjestelmä tunnistaa sisään ja ulos ajaessa auton ja nostaa puomit ilman eri toimenpiteitä. Pysäköintitapahtuman veloitus hoituu puhelimen sovelluksen kautta automaattisesti. Autoilijan ei tarvitse muuta kuin ajaa sisään, valita paikkansa, pysäköidä ja ajaa ulos. Moovy hoitaa muun.

Lue lisää siitä, miten Moovy toimii kadunvarsi- ja hallipysäköinnissä.

Lue lisää:

Lahden P-Kartano on uusi puomiton ja liputon Moovy-kohde

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link