/ 2023 Jääkiekon MM-kisat ja Fan Zone panostavat vastuullisuuteen

2023 Jääkiekon MM-kisat ja Fan Zone panostavat vastuullisuuteen

Lätkäfaneille on 2023 Jääkiekon MM-kisoissa Tampereella taas tarjolla Fan Zone -alue aivan rautatieaseman yhteydessä ja lähellä peliareenaa. Fan Zonella ja MM-kisoissa ylipäätään pyritään järjestelyissä monin eri tavoin huomioimaan niin ympäristövastuu, taloudellinen vastuu, yhteisöllinen vastuu kuin myös terveysturvallisuusvastuu.

Fan Zone 2022
Moovy oli mukana Jääkiekon MM-kisojen Fan Zonella viime vuonna ja osallistuu myös 2023 MM-kisoihin.

Moovy-pysäköintipalvelu toimii 2023 Jääkiekon MM-kisojen virallisena yhteistyökumppanina.

Fan Zone järjestettiin viime vuoden kotikisoissa Tampereella samalla paikalla. 2022 kotikisojen toiminnasta mukaan lukien Fan Zonet tehtiin vaikuttavuus- ja vastuullisuusraportti, joka on julkaistu Suomen jääkiekkoliiton sivuilla.

Kisoissa vieraili yhteensä noin 350 000 lipun ostanutta jääkiekkofania. Kisakävijöiden suorat taloudelliset vaikutukset Helsingin ja Tampereen alueille olivat arvion mukaan yhteensä 115,6 miljoonaa euroa.

Helsingin ja Tampereen Fan Zonet tavoittivat vuoden 2022 MM-kisoissa yhteensä noin 120 000 kävijää. Tampereen Fan Zonen kävijöiden keskuudessa HappyOrNot Oy:n Happy Index -arvo oli peräti 88,9.

Kisat olivat suomalaisille kilpaurheilullisen puolen lisäksi kaikin puolin menestystarina. 2022 Jääkiekon MM-kisojen kisajärjestäjille tuottama voitto oli 13,9 miljoonaa euroa. Jääkiekon MM-kisojen voitot on 2000-luvulla käytetty ja käytetään jatkossa kokonaisuudessaan suomalaisen jääkiekon kehittämiseksi. Tämä tarkoittaa myös lapsille ja nuorille mahdollisimman ammattitaitoista valmennusta ja turvallista harrastamisympäristöä.

Yhteistyössä 25 suomalaisen juniorijääkiekkoseuran ja Sanoman kanssa järjestettiin myös varustekeräyskampanja, jonka tuloksena lahjoitettiin kouluille, päiväkodeille ja seuroille luistimia ja tuhansia muita varusteita sekä Aku Ankan taskukirjoja.

MM-kisojen hiilijalanjälki seurannassa

MM-kisaorganisaatio halusi varmistaa, että tapahtuman ympäristökuormitus minimoitiin ja otettiin huomioon kaikessa toiminnassa. Tavoitteena oli vähentää kulutusta, hyödyntää kierrätystä ja uusiokäyttöä sekä keskittyä hiilijalanjäljen minimoimiseen.

Jääkiekon MM-kisojen hiilijalanjälki laskettiin viime kevään kisoissa ensimmäistä kertaa. Hiilijalanjälkilaskurissa päästölähteinä huomioitiin liikenne ja kuljetukset, energiankulutus, ruoka ja juoma, jätteet, hankinnat ja majoitukset.

Jääkiekon MM-kisojen hiilijalanjälki oli 764 tonnia CO2e. Tämä vastaa keskimäärin 74 suomalaisen vuotuista hiilijalanjälkeä.

Nyt mitattu hiilijalanjälki toimii vertailukohtana tuleville kansainvälisille kisoille ja IIHF:n tapahtumille. Tulevaisuudessa hiilijalanjälkeä pyritään edelleen minimoimaan ympäristö- ja ilmastoystävällisillä valinnoilla.

Tämä tarkoittaa sitä, että toiminnassa suositaan mahdollisimman pitkälle uusiutuvien energialähteiden käyttöä, hankinnoissa pyritään ensisijaisesti materiaalien ja tarvikkeiden uusiokäyttöön sekä käytöstä poistuvien kierrättämiseen. Ihmisten tietoisuutta etenkin liikkumisen ja ruoan ilmastovaikutuksista pyritään lisäämään.

Julkinen liikenne erityishuomion kohteena

Kisaorganisaatio haluaa edistää mahdollisimman pitkälle julkisen liikenteen käyttöä lisäämällä junavuoroja sekä tarjoamalla ilmaisen julkisen liikenteen kaikille ottelukävijöille ja akkreditoiduille henkilöille.

Jos autolla Tampereelle saapunut katsoja ei halua ajaa keskustaan asti, yksi vahva vaihtoehto on liityntäpysäköinti Finnpark Kauppi -parkkihallissa. Heti pysäköintihallin vierestä pääsee kätevästi Ratikalla ydinkeskustaan.

Kisojen järjestelyissä toteutettiin lisäksi vastuullisuusteemaa monilla hyvin erilaisilla toimenpiteillä, joita olivat muun muassa seuraavat.

  • Lippujen hinnoittelussa otettiin huomioon tapahtuman taloudellinen saavutettavuus niin, että mahdollisimman moni voisi päästä paikan päälle katsomaan pelejä. Lapset otettiin lippujen hinnoittelussa erikseen huomioon.
  • Yhteisöllisyyskiertue kouluissa ja urheilutapahtumissa lukutaitoa edistämässä ja arjen tekoja keksimässä yksinäisyyden poistamiseksi ja yhteisöllisyyden vahvistamiseksi.
  • Yli 9 500 kisalipun lahjoittaminen yhteistyöjärjestöjen kuten Hope ry:n ja Lastenklinikoiden Kummien kautta.
  • Ukrainan jääkiekkoliitolle lahjoitettiin 140 000 euroa.
  • Erityishuomio kiinnitettiin kisojen esteettömyysjärjestelyihin sekä hallien esteettömiin sisäänkäynteihin.

Lue myös: ”2023 Jääkiekon MM-kisat: Tampereen Fan Zone tarjoaa taas parin viikon MM-partyn areenan vieressä!”

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link