/ VR:n ja Moovyn yhteisprojekti: edullinen liityntäpysäköinti alkaa kesäkuussa!

VR:n ja Moovyn yhteisprojekti: edullinen liityntäpysäköinti alkaa kesäkuussa!

VR aloittaa Tampereella yhteistyön, jossa liityntäpysäköinti on edullista Moovy-pysäköintipalvelua käyttämällä. Junalipun ostaja voi kesäkuun 2022 alusta alkaen pysäköidä 20 prosentin alennuksella Finnpark Hämpissä Tampereen rautatieaseman yhteydessä.

Yhteistyö alkaa kesäkuussa. Alussa VR tarjoaa liityntäpysäköintietua junamatkustajille vr.fi-sivuillaan.

VR:n matkaketjujen liiketoimintapäällikkö Hanna Castrén-Ollila sanoo, että Tampereen Moovy-yhteistyön kaltaiset palvelut ovat autoilijalle kaikin puolin sujuva ja kestävän kehityksen näkökulmasta kannattava vaihtoehto.

”Autoilija voi näppärästi jättää autonsa toimiviin moderneihin pysäköintifasiliteetteihin ja hypätä huolettomalle junamatkalle”, Castrén-Ollila tiivistää.

Yhteistyö on sekä VR:lle että Moovyn kehittäneelle Finnparkille osa strategiaa, jossa matkaketjua ajatellaan isompana kokonaisuutena kuin ainoastaan yksittäisenä matkana tai pysäköintitapahtumana.

Moovy-palvelun konseptissa pysäköinti on vain yksi alakategoria ihmisten liikkumisen kokonaisuudessa.

”Pysäköinti on tietenkin meidän ydintoimintaamme, se on suorastaan meidän DNA:ssamme”, Finnparkin operatiivinen johtaja Tami Koivuniemi sanoo. ”Ihmisten liikkuminen laajemmin ajateltuna on meidän strategiassamme kokonaisuus, joka koostuu kolmesta isosta osa-alueesta.”

Ensimmäisenä korostuu asiakas.

”Asiakas ja hänen kokemuksensa palvelusta on meille aina tärkein, ja asiakaslähtöisyys on kaiken toimintamme ytimessä.”

Toinen osa-alue on rakennettu ympäristö eli toimintaympäristö, ja kolmas asiakkaan käyttämä kulkuneuvo.

”Kokonaisyhtälössä mietimme, miten kaikki nämä kolme osa-aluetta yhdistyvät ihanteellisella tavalla mahdollisimman sujuvaksi matkakokemukseksi”, Koivuniemi summaa. ”Yhteistyö VR:n kanssa on mitä luonnollisin esimerkki tästä yhtälöstä.”

VR panostaa matkaketjupalveluihin

Moovy-yhteistyö ei ole ainoa VR:n viimeaikainen avaus matkaketjun laajentamisessa. VR Matkalla -sovelluksessa myytävien paikallisliikennelippujen tarjonta laajentui juuri, kun viime kesänä julkaistujen Helsingin seudun liikenteen (HSL) lippujen rinnalle tuli myyntiin myös Tampereen Nyssen, Hämeenlinnan sekä Jyväskylän joukkoliikenteen kertaliput.

VR:n junamatkustajille mahdollistama liityntäpysäköinti on myös laajentunut pääkaupunkiseudulla. VR:n junalippu oikeuttaa ilmaiseen tai hyvin edulliseen pysäköintiin useilla Vantaan ja Espoon asemilla.

Uusimmat lisäykset VR:n palveluihin ovat osa pidempää kehityskulkua. VR on jo vuosien ajan kehittänyt matkaketjupalveluja, jotta matkustaja voisi suunnitella sujuvan matkakokemuksen alusta loppuun saakka.

”VR haluaa toteuttaa perustehtäväänsä ja tuoda asiakkaamme vaivattomasti jokaiseen maan kolkkaamme” VR:n matkaketjujen liiketoimintapäällikkö Hanna Castrén-Ollila sanoo. ”Haluamme yhdistellä eri matkustusmuotoja luovasti ja mahdollistaa ketterän liikkumisen paikasta toiseen.”

VR:n matkaketjupalveluista voit lukea lisää osoitteessa vr.fi/matkaketjut.

Lisää Moovyn liityntäpysäköintipalveluita tulossa

Finnparkin palvelupäällikkö Mika Nymanin mukaan Moovyn ja VR:n kesäkuussa alkava yhteistyö on suunnattu asiakkaille, jotka käyttävät sujuvasti eri liikkumismuotoja.

”VR on Moovylle mahdollisimman luonteva yhteistyökumppani yhtenä matkaketjun palveluntarjoajana”, Nyman sanoo.

”Lähtökohta on asiakkaan luonteva tarve. Autoilija, joka ajaa juna-aseman yhteyteen ja pysäköi autonsa jatkaakseen matkaa junalla, on kaikkein tyypillisin esimerkki matkaketjun toteutumisesta.”

Finnparkilla ja Moovylla on pitkä tausta yhteistoiminnassa VR:n kiinteistötoiminnan edustajien ja Matkustajaliikenteen kanssa. Liityntäpysäköintiä tullaan Tampereen lisäksi laajentamaan lähitulevaisuudessa muillekin pääradan varren asemille.

Myös muut vastaavat palvelut ovat Finnparkin suunnitelmissa jo lähitulevaisuudessa. Ensi syksystä lähtien Finnpark on ryhtymässä yhteistyöhön Helsingin seudun liikenteen eli HSL:n kanssa tarjoamalla liityntäpysäköijille edullista pysäköintiaikaa vastikään uudistetussa Espoon Lippulaiva-kaupunkikeskuksessa.

Finnparkille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Finnparkin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Moovy-pysäköintisovellukselle oikeuden käyttää Avainlippua merkiksi suomalaisesta työstä. Moovy on täysin kotimainen palvelukokonaisuus, jota kehitetään suomalaisin asiantuntijaresurssein.

VR on vastuullinen joukkoliikenneyhtiö, joka haluaa ratkaista ilmastohaasteita edistämällä kestävän joukkoliikenteen kasvua uskoen, että olemme kaikki yhteisellä matkalla, maailman parhaaksi.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link