/ Lippulaiva avautui Espoonlahdessa – lataa Moovy valmiiksi ja pysäköinti sujuu vaivattomasti

Lippulaiva avautui Espoonlahdessa – lataa Moovy valmiiksi ja pysäköinti sujuu vaivattomasti

Espoonlahden uusi kaupunkikeskus Lippulaiva avautui kansalaisille maaliskuun viimeisenä päivänä. Uudistetussa Lippulaivassa on palveluita laidasta laitaan. Autoileville asiakkaille pysäköinti on helppoa, turvallista ja siistiä Moovy-sovelluksen avulla.

Lippulaiva on Moovylle ensimmäinen isompi pysäköintikohde Espoossa, Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa. Moovy on lähiaikoina tulossa myös Espoon kadunvarsipysäköintiin.

Lippulaivassa on hulppeat 100 erilaista liikettä ja palvelua, kaikkea mahdollista päiväkodista, Elixia-liikuntakeskuksesta, kirjastosta ja terveyspalveluista moniin erikoiskauppoihin sekä Länsi-Espoon isoimpiin ruokakauppoihin. Jälkimmäisiä edustavat K-Supermarket, Lidl ja Prisma. Lippulaivassa on myös Alko. Ruokaa ja juomaa on tarjolla paikan päällä 20:ssä eri ravintolassa.

Lippulaiva ja pysäköinti: selkeää, valoisaa, avaraa, helppo ajaa

Moovyn kehittänyt ja palvelua ylläpitävä Finnpark oy operoi Lippulaivassa lämmitettyä, lipukkeetonta ja puomitonta parkkihallia, jonka P1-tasolla on kaupunkikeskuksen kävijöille 700 tilavaa parkkipaikkaa. Pysäköintihalli on puoli kilometriä pitkä. Kun mukaan lasketaan myös yritysten parkkipaikat sekä tulevat asukas- ja liityntäpysäköintiä varten varatut paikat P2-kerroksessa, pysäköintipaikkoja on yhteensä noin 1 300.

Sähkölatauspaikkoja on yli 120.

Finnparkin suunnitelmana on ensi syksystä lähtien tehdä yhteistyötä Helsingin seudun liikennelaitoksen HSL:n kanssa tarjoamalla liityntäpysäköijille edullista pysäköintiaikaa.

Pysäköinti Lippulaivassa käynnistyy ja päättyy automaattisesti rekisterikilven kameratunnistuksen avulla. Lippulaivan pysäköintihalli on selkeä, valoisa ja avara: yksinkertaisesti halli, jossa on helppo ajaa.

Nykyiseen tyyliin lipukkeilla ei enää pelata, vaan maksamisvaihtoja on kolme. Yksinkertaisinta on käyttää Moovy-pysäköintisovellusta, joka kannattaa ladata puhelimeensa etukäteen. Tällöin veloitus hoituu sovelluksen kautta haluamalleen maksukortille.

Jos kävijä ei ole Moovy-käyttäjä, hän voi maksaa kortilla jossain 12 maksupisteestä. Kortilla maksamisen jälkeen autoilijalla on 15 minuuttia poistumisaikaa.

Jos kävijän käytössä ei ole sen paremmin Moovya kuin maksukorttia, hän voi käydä maksamassa pysäköinnin jälkikäteen netissä osoitteessa www.moovy.fi/maksa 48 tunnin kuluessa ulosajosta. Jos kävijä ei käytä mitään maksutavoista, hänelle lähetetään pysäköinnistä maksumuistutus.

Lippulaivan pysäköintihalliin pääsee ajamaan Espoonlahdenkadulta ja Ulappakadulta.

Lippulaivan ensimmäiset kaksi tuntia ovat ilmaista pysäköintiä. Sen jälkeen veloitus on 2 € / h.

Lippulaiva on hiilineutraali

Lippulaivassa panostetaan vahvasti kestäviin energiaratkaisuihin. Uusi kaupunkikeskus on energiankulutuksen osalta hiilineutraali heti avauksesta alkaen. Kaikkiaan 150 000 neliön laajuisen rakennuskokonaisuuden energiaratkaisuissa oin hyödynnetty geoenergiaa ja sähkönkulutuksen älykästä ohjaamista.

Lippulaivaan pääsee kaikilla kulkuvälineillä. Kaupunkikeskuksessa toimii vuodesta 2023 lähtien Espoonlahden metroasema ja uusi bussiterminaali. Lisäksi tarjolla on sähköautojen ja -pyörien parkkialueita ja latauspisteitä.

Lippulaivaan tulee kymmeniä latausasemia sähkö- ja hybridiautoille ja kymmenen kappaletta sähköautojen pikalatureita. Noin 1 000 polkupyörälle on varattu pysäköintialue. Sähköpyöriä voi ladata sisätiloihin suunnitellussa pyöräparkissa.

Lue lisää:

Tavallinen ostari ei enää riitä: kauppakeskuksessa on nykyään metro, kirjasto, asuntoja ja päiväkoti – Espoonlahden Lippulaiva avautuu torstaina (Yle 31.3.2022)

Kaupunkikeskus Lippulaiva / Espoonlahdenkatu 8.

Finnparkille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Finnparkin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Moovy-pysäköintisovellukselle oikeuden käyttää Avainlippua merkiksi suomalaisesta työstä. Moovy on täysin kotimainen palvelukokonaisuus, jota kehitetään suomalaisin asiantuntijaresurssein.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link