/ Turun Toriparkki on tuliterässä kesäkunnossa: näin pysäköit Turun keskustassa

Turun Toriparkki on tuliterässä kesäkunnossa: näin pysäköit Turun keskustassa

Turun keskustaan avattiin joulukuussa upouusi Toriparkki. Kaupungin ytimeen saapumisesta ja pysäköinnistä tehtiin autoilijoille mahdollisimman helppoa. Toriparkin yhteistyökumppanina toimii suomalainen Finnpark oy ja sen kehittämä Moovy-pysäköintipalvelu.

Turun Toriparkki pääsee hiljaisen korona-ajan jälkeen viimein palvelemaan käyttäjiään tositarkoituksella. Toriparkin hankekehityspäällikkö Camilla Öhrnbergin mukaan vilkastuva liikenne on näkynyt jo huhtikuusta lähtien ja pysäköintitapahtumien määrä nousee päivittäin

Kesä-Turkuun pääsee helposti autolla

Kesäisessä Turussa riittää ihasteltavaa. Turku on jo pidemmän aikaa profiloitunut laadukkaaksi ravintolakaupungiksi. Forum Marinumin merellisellä kesätorilla ja sen vaihtuvissa tapahtumissa viihtyy läpi kesän, ja isoja ja pienempiä kesätapahtumia laidasta laitaan voi selata vaikkapa Kissmyturku.fi-palvelun sivuilta. Elävät kaupunkikeskustat ry valitsi Turun vuoden 2021 kaupunkikeskustaksi.

Camilla Öhrnbergin on helppo luetella selkeitä syitä, miksi autolla Turkuun saapuvan kannattaa hakea pysäköintipaikkansa Toriparkista.

”Meillä on tarjota kaikille Toriparkin asiakkaille miellyttävä ja helppo pysäköintitapahtuma: vinoparkkiruudut ovat 2,70 metriä leveitä ja moderni halli on tavanomaista pysäköintilaitosta avarampi ja valoisampi”, Öhrnberg sanoo. ”Moovy-sovellus täydentää sujuvan pysäköintikokemuksen.”

Maksun voi vaihtoehtoisesti suorittaa myös automaatilla.

Turun Toriparkkiin ajetaan sisään Yliopistonkadulta Aninkaistenkadun suunnasta.

Näin pysäköinti Moovylla toimii

Helppokäyttöisyys on Moovyn ytimessä.

Autoilija lataa ensin Moovy-sovelluksen puhelimeensa. Kun hän ajaa Toriparkkiin, kamera tunnistaa auton rekisterikilven, puomi nousee automaattisesti ja pysäköinti käynnistyy. Ulos ajettaessa sama toistuu, puomi nousee ilman eri toimenpiteitä ja pysäköintitapahtuma päättyy.

Autoilijan ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin ajaa sisään, pysäköidä haluamaansa ruutuun ja ajaa ulos. Maksu veloitetaan jälkikäteen sovellukseen annetulta pankki- tai luottokortilta.

Moovy toimii myös Turun katupysäköinnissä.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link