/ Moovy käyttöön Turun kaduille

Moovy käyttöön Turun kaduille

Kotimainen Moovy-pysäköintisovellus tuli käyttöön Turun kadunvarsipysäköinnissä maanantaina 2. marraskuuta. Jo aiemmin uutisoitiin, että Moovy on Turun joulukuussa avattavan Toriparkin pysäköintipalvelu.

Moovy on kotimaisen Finnpark oy:n kehittämä sovellus, joka on jo käytössä esimerkiksi Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa, Jyväskylässä ja monissa muissa kaupungeissa.

”Haluamme antaa pysäköinnin asiakkaille valinnanvapauden”, projektipäällikkö Teemu Peltonen Turun kaupungilta sanoo.

Uuden Moovy-palvelun erityispiirteenä Peltonen mainitsee kätevän hallipysäköinnin, jossa puomit nousevat automaattisesti, kun autoilija ajaa sisään ja ulos.

Pysäköinti on Turun keskustassa maksullista lähes kaikilla kaduilla työpäivinä ja pääsääntöisesti lauantaisin. Pysäköinti on sallittu vain merkityillä pysäköintipaikoilla.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Turun keskustan pysäköinnissä on nyt kolme eri hintaa.

Maanantaista 2.11. lähtien myös Turun keskustan maksuvyöhykkeet uudistuvat. Ydinkeskustan maksuvyöhyke 1 laajenee hieman. Maksuvyöhykkeiden taksat pysyvät ennallaan eli tunnin pysäköinti maksaa 3 euroa vyöhykkeellä 1 ja 1,5 euroa vyöhykkeellä 2. Uudella maksuvyöhykkeellä 3 taksa tulee olemaan 0,6 euroa.

Maksuvyöhykkeiden uudet rajat löytyvät Turun kaupungin julkaisemasta tiedotteesta.

Maksuvyöhykkeen 3 maksullisia alueita pyritään saamaan käyttöön loppuvuoden aikana. Uuden kolmosmaksuvyöhykkeen kohteita tulevat jatkossa olemaan muun muassa Tuomiokirkon takana oleva Piispankadun ympäristö, Kupittaan urheilupuiston pysäköintialueet sekä Itäinen Rantakatu 72 eli Valkoisen talon edusta.

Pysäköinnistä ja sen valvonnasta Turussa vastaa Turun kaupunkiympäristötoimiala. Turussa toimii myös yksityisiä pysäköintilaitoksia ja -alueita, jotka vastaavat kukin omasta toiminnastaan.

Mitä Moovy maksaa

Kuten muidenkin pysäköintisovellusten kohdalla, itse parkkimaksu on sama kaikille.

Mitä tulee eri pysäköintisovellusten käyttämisen maksuperusteisiin, Moovyssa ei ole pysäköintimaksuun sidottua maksuprosenttia vaan kiinteä veloitus per pysäköintitapahtuma: 0,49 €. Mitä suuremmaksi itse pysäköintisumma kasvaa, sitä korkeampi olisi esimerkiksi prosenttipohjainen maksu, jota Moovyssa ei ole. Moovyn veloituksessa on pysäköintitapahtumien lukumäärästä riippumatta katto 4,95 € kuukaudessa. Se tulee täyteen, kun on pysäköinyt 10 kertaa kalenterikuukauden aikana.

Moovyssa ei ole automaattista kuukausikohtaista pohjaveloitusta. Jos et käytä, et maksa.

Näin Moovy toimii

Moovy on digitaalinen pysäköintipalvelu, johon voi kirjautua hetkessä puhelimellaan: tarvitaan puhelinnumero, maksukortin tiedot ja auton rekisteritunnus. Helppokäyttöisyys on Moovyn ytimessä.

Kadunvarsilla puhelin paikantaa autoilijan sijainnin, jota voi tarvittaessa itse säätää. Autoilija valitsee pysäköinnin keston, jota voi itse muokata myöhemmin. Lähtiessä autoilija lopettaa pysäköinnin.

Maksu veloitetaan jälkikäteen sovellukseen annetulta pankki- tai luottokortilta.

Moovy tulee käyttöön myös Toriparkkiin

Toriparkki avataan Turun keskustaan joulukuussa. Moovy on Toriparkin pysäköintipalvelu ja takaa asiakkaille ainutlaatuisen helpon pysäköinnin. Kun autoilija ajaa Toriparkkiin, kamera tunnistaa auton rekisterikilven, puomi nousee automaattisesti ja pysäköinti käynnistyy. Ulos ajettaessa sama toistuu, puomi nousee ilman eri toimenpiteitä ja pysäköintitapahtuma päättyy.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.