/ Turun kesä on täynnä upeita ravintoloita ja tapahtumia – pysäköi vaivattomasti Toriparkkiin keskelle kaupunkia

Turun kesä on täynnä upeita ravintoloita ja tapahtumia – pysäköi vaivattomasti Toriparkkiin keskelle kaupunkia

Kesäiseen Turkuun matkustava autoilija löytää kätevän pysäköintipaikan kaupungin keskustasta: Turun Toriparkki sijaitsee keskellä Turkua peräti neljän eri hotellin yhteydessä, isoimpina niistä Original Sokos Hotel Wiklund ja Scandic Hamburger Börs.

Toriparkin hankekehityspäällikkö Camilla Öhrnberg mainitsee kesäisen Turun suosikkikohteinaan tasokkaat ravintolat, joita muun muassa Aurajoen varrelta löytyy runsaasti. Erityismaininnan saa lisäksi Tuomiokirkon yhteydessä sijaitseva idyllinen Kirkkopuiston terassi.

”Terassilla voi testata useiden eri ravintoloiden antimia, ja sen takana levittäytyy viehättävä puistoalue, jossa on myös mahdollista nauttia ruoasta ja juomasta”, Öhrnberg kertoo.

Turku on täpötäynnä kesätekemistä

Turun kesätapahtumia voi helposti selata esimerkiksi Kissmyturku.fi-palvelun sivuilta.

Historiallista tunnelmaa arvostaville matkailijoille on tarjolla esimerkiksi Keskiaikaiset markkinat (30.6.−3.7.), Suomen suurin keskiaika- ja muinaistapahtuma Vanhan Suurtorin alueella, sekä Turun linnan turnajaiset (14.-17.7.).

Musiikkipuolella Turun kesätarjonta on vaikuttava: Ruisrock (8.-10.7.), Archipelago Jazz (8.7.-6.8.) Down by the laituri (28.-30.7.), Aura Fest (12.-13.8.) ja Turun musiikkijuhlat (15.-28.8.). Teatteririntamalta nousee esiin Samppalinnan kesäteatteri, jossa pyörii kesäkuusta 13. elokuuta asti Kari Väänäsen tähdittämä Mielensäpahoittaja.

Elokuussa ovat vuorossa muun muassa Turun taiteiden yö (11.8.) ja olutfestivaali Suuret oluet – pienet panimot (11.-13.8.).

Pienen reissun Turun sisällä voi tehdä hyppäämällä keskustassa vesibussiin ja ajamalla Ruissalon telakalle, jossa voi nauttia eri ravintoloiden tarjoiluista, teatteriesityksistä ja telakka-alueen historiallisesta miljööstä.

Autoilija käväisee Turusta käden käänteessä myös kauniissa kesäkaupungissa Naantalissa, jossa tutun Muumimaailman ohella on tänä kesänä Asuntomessut (15.7.-14.8.).

Turun Toriparkki – helppoa pysäköintiä Moovylla aivan kaupungin ytimessä

Turun Toriparkkiin ajetaan sisään Yliopistonkadulta Aninkaistenkadun suunnasta.

”Haluamme tarjota kaikille Toriparkin asiakkaille mahdollisimman miellyttävän ja helpon pysäköintitapahtuman”, Camilla Öhrnberg kertoo.

Vinoparkkiruudut ovat 2,70 metriä leveitä ja moderni halli on tavanomaista pysäköintilaitosta avarampi ja valoisampi. Pysäköintikokemus hoituu kätevimmin Moovy-sovelluksella.

Moovy toimii yksinkertaisesti ja helposti. Autoilija lataa ensin Moovy-sovelluksen puhelimeensa. Kun hän ajaa Toriparkkiin, kamera tunnistaa auton rekisterikilven, puomi nousee automaattisesti ja pysäköinti käynnistyy. Ulos ajettaessa sama toistuu, puomi nousee ilman eri toimenpiteitä ja pysäköintitapahtuma päättyy. Maksu veloitetaan jälkikäteen sovellukseen annetulta pankki- tai luottokortilta.

Maksun voi vaihtoehtoisesti suorittaa myös automaatilla parkkihallissa.

Kesän 2022 aikana valmistuvat yhdyskäytävät, joista Sokoksen ja Scandicin hotelleihin pääsee suoraan Toriparkista. Kummassakin hotellissa pysäköinnin voi maksaa samassa laskussa yöpymisen yhteydessä, jolloin pysäköinnistä saa alennusta.

Kuva / photo: Jenni Virta, Iloinen Liftari Oy. (Visit Turku)

Turun Toriparkin sivut

Moovy toimii myös Turun katupysäköinnissä.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link