/ Reissussa Kesä-Suomessa koko perhekunnan kanssa? Tässä parhaat matkavinkit sekä junioreille että senioreille!

Reissussa Kesä-Suomessa koko perhekunnan kanssa? Tässä parhaat matkavinkit sekä junioreille että senioreille!

Suomalaiset suosivat lomareissuillaan kotimaisia kohteita lähes yhtä paljon kuin ulkomaanmatkoja. Kysyimme Kuopion, Seinäjoen, Jyväskylän ja Tampereen matkailuasiantuntijoilta heidän parhaita erityisvinkkejään omaan kaupunkiinsa saapuville lapsituristeille ja toisaalta vanhemmille matkaajille.

Jos olet autolla liikkeellä, muistathan, että Suomen helpoin ja nopein pysäköintisovellus Moovy toimii kaikissa näissä kaupungeissa!

 Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän!

Kuopio

Salla Kotsalainen, Kuopio-Tahko Markkinointi oy.

Lasten omat lelukirppikset Kuopion torilla joka keskiviikko 31. heinäkuuta asti sekä Kuopion keskustan upeat leikkipuistot ovat varmasti perheen pienimpien mieleen, samoin kuin Väinölänniemen ja Rauhalahden uimarannat.

Kuopion Korttelimuseossa voi nähdä, miltä kodeissa näytti ennen vanhaan, joten se on yksi lasten ja aikuistenkin suosikkipaikoista. Kauppakeskus Matkuksessa vierähtää helposti kokonainen lomapäivä, joten siihen kannattaa varata reilusti aikaa.

Lapsiperheiden päiväretkikohteiksi suosittelen myös Tahkoa, jossa keskustan alueella löytyy ihastuttava kotieläintila Tahko Farmi sekä sisäseikkailupuisto SuperCorner ja upea lähiliikunta pump track -ratoineen.

Myös maisemahissikyyti Tahkonrinteiden huipulle ja siellä näköalaravintolassa nautittu lounas on kaiken ikäisten mieleen ja varmasti sellainen elämys että sen muistaa vielä seuraavanakin kesänä.

Jo aiemmin mainittujen kesäsuosikkien  lisäksi varttuneempaa väkeä viihdyttää varmasti myös Kuopion ja koko Savon alueen värikäs kesäteatteritarjonta.

https://moovy.fi/2018/10/30/huikean-helppoa-hallipysakointia-moovy-nyt-myos-kuopiossa/

Jyväskylä

Visit Jyväskylän matkailuneuvonnan tiimi

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän!

Lapsille:

Vanhemmalle väelle:

  • Toivolan vanha piha: ”1800-luvun lopun käsityöläispiha Jyväskylän keskustassa on herännyt uuteen loistoonsa tunnelmallisen ravintolan, käsityöläispuotien, museotoiminnan ja yrittäjien myötä.”
  • Suomen käsityön museo: Paljon kädentaidetta nähtävänä ja ihasteltavana

https://moovy.fi/2018/09/07/moovy-mullistavan-helppo-hallipysakointi/

Seinäjoki

Markkinointipäällikkö Tuula Lahti, Visit Seinäjoki

Vinkit lapsiperheelle:

  • Duudsonit Activity Park sopii vähän isommille lapsille ja lapsenmielisille aikuisille.
  • Wanha Markki noin 25 kilometrin päässä keskustasta: aivan ihastuttava pienten lasten paikka. Eläimiä vanhan maalaistalon pihapiirissä. Myös eläinten vanhainkoti. Naisille myös ihania ainutlaatuisia vaatteita. Varaudu ostoksiin…
  • Lasten liikennepuisto Seinäjoen keskustassa on erittäin suosittu paikka opetella liikennesääntöjä.

Vinkit senioreille:

Etelä-Pohjanmaan Traktorimuseo on ainutlaatuinen entisöityjen traktorivanhusten yksityiskokoelma. Matkaa keskustasta noin 7 kilometriä. Kannattaa varmistaa aukioloaika omistajalta. Tiedot löytyvät nettisivuilta http://www.traktorimuseo.fi/ja Facebookista https://www.facebook.com/traktorimuseo/.

  • Jokilaiva-risteily Seinäjoessa tilauksesta. Operoiva yhtiö Kaanaa Lines.
  • Kahvittelut hurmaavassa kahvila Pikku Paussissa ihan keskustassa

https://moovy.fi/2019/03/20/moovy-seinajoelle-helppoa-ja-nopeaa-pysakointia-seka-hallissa-etta-kaduilla/

Tampere

Viestintäkoordinaattori Hennariikka Meronen, Visit Tampere 

Maailman ainoa Muumimuseo sijaitsee Tampere-talossa. Muumimuseo täyttää tänä vuonna kaksi vuotta ja sitä, kuten myös Tove Janssonin syntymäpäivää, juhlistetaan 10. elokuuta Sorsapuistossa, aivan Tampere-talon katveessa. Muumimuseon Puutarhajuhla järjestetään nyt toista kertaa, ja elokuun juhlapäivää vietetään leikkien, ruuasta nauttien, satuja kuunnellen ja teatteriesitysten lumoissa.

Jos Tampereen vahva teollisuushistoria vetää sinua puoleensa, suuntaa askeleesi Finlaysonin alueelle. Tehdashistorian siipien havinan lisäksi Finlaysonilla sijaitsee myös Art Area, joka pitää sisällään maalauksia, taidegrafiikkaa, veistoksia, valokuvia, installaatiota… Alueelle järjestetään maksuttomia opastuksia pari kertaa viikossa.

Art Arean ’must-see’ on Finlaysonin kujille, aaltojen alle uinut 30-metrinen sinivalas, joka luomiseen kului noin 25 litraa maalia.

Jatka kulkuasi kohti Taidekeskus Mältinrantaa, jossa esitellään nykytaidetta kolmen viikon välein vaihtuvissa näyttelyissä. Aivan Taidekeskuksen vieressä sijaitsee Tallipiha, joka on Finlaysonin puuvillatehtaan patruunan asuinpalatsin yhteyteen kuulunut talouspiha. Se on saanut uuden elämän kulttuurikeitaana, jossa on elämyksellisiä tapahtumia ympäri vuoden.

Kipua Tallipihalla vierailun jälkeen Näsinpuistoon, jossa sijaitsee Museo Milavida ja Ravintola von Nottbeck, joiden kotina upea Näsilinna toimii.

Pirfest ry eli Pirkanmaan festivaalit tarjoaa kulttuuria kaikille läpi koko kesän. Pirfestin festivaalivalikoimaan kuuluu kulttuuria kirjallisuudesta ruokaan, teatterin ja tanssin kautta musiikkiin ja elokuvajuhliin.

Lue, miten saat Moovy-pysäköintipalvelun käyttöösi! https://moovy.fi/tuki/

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän!

Aiheeseen liittyvää:

Lue matkailun ammattilaisten parhaat vinkit: neljä suomalaista kesäkapunkia esittelyssä

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.