/ P-Siilinjärvi on uusin Moovy-kohde

P-Siilinjärvi on uusin Moovy-kohde

Kuopion lähistölle Siilinjärvelle avautuu tammikuun 8. päivä uusi Moovy-kohde P-Siilinjärvi.

P-Siilinjärvi
P-Siilinjärvi

Siilinjärven Pysäköinti Oy:n maanalainen pysäköintihalli osoitteessa Kuiluntie 3 on ollut jo 30 vuotta pysäköintikäytössä. Nyt halliin on asennettu sähköinen pysäköintijärjestelmä Moovy, ja hallin uudeksi nimeksi tulee P-Siilinjärvi.

Siilinjärven kunnan tekninen johtaja Ari Kainulainen kertoo, että Siilinjärven Pysäköinti Oy päätyi valitsemaan Moovyn, koska se on laajasti Suomessa käytössä ja käytännössä testattu toimivaksi.

”Siilinjärven Pysäköinti Oy halusi tehdä digitalisaatioloikan 1990-luvulta suoraan 2020-luvulle”, Kainulainen sanoo. ”Myös naapurilta eli Kuopiosta saadut kommentit järjestelmän käytöstä vaikuttivat hankintaan.”

Pysäköintihallissa on käytössä puomit, ja maksuvälineinä käyvät Moovy-pysäköintisovellus ja maksukortit. Vanhanmalliset lipukkeet ja käteisen käyttö sen sijaan jäävät historiaan.

Yhteensä P-Siilinjärvessä on 158 pysäköintipaikkaa.

Alussa P-Siilinjärven aukioloajat säilyvät ennallaan, mutta myöhemmin aukioloaikoja tullaan laajentamaan.

Digitaalisuus etenee pysäköinnissä

Uudistus on esimerkki digitalisaation edistämisestä kaikilla yhteiskunnan ja liiketoiminnan alueilla. Moovyn myötä erilaiset lupalaput ja lipukkeet katoavat pysäköinnistä.

P-Siilinjärvessä on nyt mahdollista pysäköidä muutamasta tunnista aina useamman kuukauden ajaksi saman järjestelmän puitteissa. Pysäköintiä hallinnoidaan Moovy-sovelluksen kautta, mutta myös kortilla maksaminen on mahdollista erillisellä maksupisteellä.

Kun auto saapuu pysäköintihalliin, kamerajärjestelmä tunnistaa rekisteritunnuksen ja puomit avautuvat automaattisesti.

Moovy-sovelluskäyttäjä voi poistuessaan ajaa suoraan ulosajoon käymättä maksupisteellä. Pysäköinti veloitetaan Moovy-sovellukseen lisätyltä maksukortilta jälkikäteen.

Ulos ajettaessa puomi aukeaa taas ilman eri toimenpiteitä ja pysäköinti päättyy.

Moovy-sovellus kannattaa ladata puhelimeensa ennen kuin käyttää uudistunutta P-Siilijärveä ensimmäisen kerran.

Näin lataat Moovyn puhelimeesi.

Moovy on levinnyt ympäri Suomea

Moovy on Finnpark oy:n Suomessa kehittämä ja ylläpitämä pysäköintisovellus.

Kotimainen Moovy-järjestelmä on laajasti käytössä pysäköintitaloissa ja kadunvarsipysäköinnissä ympäri Suomen. Moovya voi käyttää esimerkiksi Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Vaasassa, Seinäjoella ja monella muulla paikkakunnalla.

Lisäksi Moovy on käytössä Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja monilla Suomen pienemmillä lentokentillä.

Finnparkille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Finnparkin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Moovy-pysäköintisovellukselle oikeuden käyttää Avainlippua merkiksi suomalaisesta työstä. Moovy on täysin kotimainen palvelukokonaisuus, jota kehitetään suomalaisin asiantuntijaresurssein.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link