/ Oulun Kivisydän uudistuu tammikuussa: ei enää puomeja, käteistä tai lipukkeita

Oulun Kivisydän uudistuu tammikuussa: ei enää puomeja, käteistä tai lipukkeita

Oulun Kivisydän uudistetaan Moovy-pysäköintikohteeksi. Keskustassa sijaitsevan Kivisydämen pysäköinti muuttuu niin, että pysäköintilaitoksessa ei enää käytetä puomeja, käteistä rahaa eikä lipukkeita. Pysäköinti perustuu automaattiseen kameratunnistukseen.

Kivisydän, Oulun Pysäköinti

Oulun Pysäköinnin toimitusjohtajan Jouko Väänäsen mukaan uudistuksen tavoitteet olivat yksinkertaiset: pysäköinti helpottuu, kun puomit poistuvat, ja palvelu paranee mobiilisovelluksen myötä.

”Lähtökohta kaikessa on, että käyttäminen on mahdollisimman yksinkertaista, turvallista ja nopeaa”, Väänänen sanoo. ”Samalla paranivat yritysten mahdollisuudet hallinnoida digitaalisesti työpaikkapysäköintiään.”

Väänänen on tyytyväinen myös siihen, että uudistuksessa saatiin asiakkaalle mahdollisimman monta vaihtoehtoa maksutapoihin.

Uudistunut Oulun Kivisydän avataan Moovy-kohteena 15. tammikuuta.

Moovy-pysäköintisovellus on toiminut Oulussa myös kadunvarsipysäköinnissä jo kolme vuotta.

Kivisydän ja Moovy: mitä se tarkoittaa?

Autojen tunnistaminen ja pysäköintimaksu perustuvat automaattiseen kameratunnistukseen.

Vanhasta perinteisestä lipukejärjestelmästä luopuminen tarkoittaa autoilijoille käytännössä sitä, että lipukkeita ei käytetä eikä pysäköintiä makseta käteisellä rahalla. Puomit myös poistuvat hallista.

Maksuvälineistä sujuvin vaihtoehto on Moovy-sovellus.

Yksinkertaisinta ja helpointa pysäköinti on, kun olet ladannut Moovy-sovelluksen ennakkoon jo kotoa lähtiessäsi. Ajat vain sisään Kivisydämeen, pysäköit valitsemaasi paikkaan ja asioinnin päätteeksi ajat hallista ulos. Puomeja ei ole, joten ei myöskään pysähdyksiä saapuessa tai poistuessa. Moovy-sovellus laskuttaa pysäköintimaksun automaattisesti sovellukseen antamaltasi maksukortilta. Maksu veloitetaan seuraavan vuorokauden aikana.

Myös sopimuspysäköinti hoidetaan jatkossa Moovy-sovelluksen kautta. Lisäksi tuotteita ja hinnoittelua uudistetaan.

Moovy-sovelluksen lisäksi maksuvälineinä käyvät pankki- ja luottokortit, joilla voi maksaa pysäköintihallissa olevissa maksupisteissä. Avoimen rajapinnan järjestelmään tulee Moovyn lisäksi maksuvaihtoehdoiksi myös muita pysäköintisovelluksia.

Uudistus on yksi osa yhteiskunnan eri toimialojen digitalisaatiota, mutta käytännössä se ei aiheuta suuria muutoksia itse maksamiseen. Käteisen rahan osuus maksamisessa on jo pitkään ollut myös Oulussa hyvin vähäistä.

Pysäköinnin maksaminen Kivisydämessä

Kivisydämessä pysäköinnin voi maksaa

  • Moovy-sovelluksella (edellyttää, että rekisteritunnus on lisätty ja automaattinen kameratunnistus on päällä sovelluksessa.)
  • Muilla kohteessa ilmoitetuilla pysäköintisovelluksilla (pysäköinti tulee käynnistää sovelluksesta).
  • Paikan päällä maksupisteellä ennen kohteesta poistumista tai
  • 48 tunnin kuluessa pysäköinnin päättymisestä osoitteessa: moovy.fi/maksa.

Mikäli pysäköintiä ei ole maksettu millään edellä mainituista maksutavoista, lähettää Visma Financial Solutions Oy ajoneuvon omistajalle maksuhuomautuksen maksamattomasta pysäköinnistä. Siihen on lisätty huomautuskulu. Mikäli maksuhuomautusta ei makseta eräpäivään mennessä, lähetetään maksamattomasta pysäköintimaksusta maksuvaatimus.

Oulun Kivisydän

Yhteensä 900 pysäköintipaikkaa tarjoava Kivisydän sijaitsee aivan Oulun keskustassa kävelykatualue Rotuaarin alapuolella. Pysäköintitilasta on kuusi erillistä hissiyhteyttä ja yhteensä 19 hissiä suoraan kävelykatualueelle ja Otto Karhin puistoon. Kivisydän on avoinna joka päivä 24 h.

Kivisydämessä tehdään vuosittain noin 700 000 pysäköintiä.

Kivisydämeen voi ajaa sisään ja poistua kahta kautta:

  • Hallituskatu 1, Torin ramppi sijaitsee Hallituskadulla torinrannassa.
  • Hallituskatu 20, Hallituskadun rampille ajetaan Uudeltakadulta Otto Karhin puiston kulmalta.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link