/ Moovy Oulun kaduille

Moovy Oulun kaduille

Digitaalinen pysäköintipalvelu Moovy tuli käyttöön Oulun kaupungin kadunvarsipysäköinnissä 18. tammikuuta alkaen. Moovy  toimii monissa Suomen kaupungeissa, esimerkiksi Helsingissä, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Lahdessa, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Moovy on suomalainen pysäköintisovellus, jota on nopea ja helppo käyttää. Korona-aikana se on myös hygieeninen vaihtoehto pysäköinnin hoitamiseen, koska sen avulla välttää kaikki turhat kontaktit yleisessä käytössä oleviin kosketuspintoihin.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Pysäköinti Oulussa

Pysäköinti Oulun keskustassa on katujen varsilla valtaosin maksullista. Maksullinen pysäköinti on jaettu kolmeen eri vyöhykkeeseen. Jonkin verran pitemmällä keskustan alueelta löytyy aikarajoitettuja tai kokonaan vapaita pysäköintipaikkoja. Täältä näet kartan Oulun keskustan pysäköintivyöhykkeistä.

Vyöhykkeillä on eri pysäköintihinnat:

  • Vyöhyke 1. 2,90 € / tunti
  • Vyöhyke 2. 1,90 € / tunti
  • Vyöhyke 3. 1,30 € / tunti

Maksullisuus kadunvarsipaikoilla on voimassa arkisin klo 8-18 ja lauantaisin klo 8-16.

Keskustan ulkopuolella olevien aikarajoitettujen pysäköintipaikojen aikarajoitukset ovat 30 minuuttia, 1 tunti, 2 tuntia sekä 4 tuntia. Osa kadunvarsipaikoista on rajoituksettomia.

Mikä Moovy on ja miten se toimii

Moovy on digitaalinen pysäköintipalvelu, johon voi kirjautua puhelimellaan käden käänteessä: tarvitaan puhelinnumero, maksukortin tiedot ja auton rekisteritunnus. Helppokäyttöisyys on Moovyn tärkein perusominaisuus.

Kadunvarsilla puhelin paikantaa autoilijan sijainnin, jota voi tarvittaessa itse säätää. Autoilija valitsee pysäköinnin keston, jota voi itse muokata myöhemmin. Lähtiessä autoilija lopettaa pysäköinnin.

Maksu veloitetaan jälkikäteen sovellukseen annetulta pankki- tai luottokortilta.

Lue tästä lisää Moovyn käyttämisestä!

Mitä Moovyn käyttö maksaa

Kuten muidenkin pysäköintisovellusten kohdalla, itse parkkimaksu on sama kaikille.

Moovyssa ei ole pysäköintimaksuun sidottua maksuprosenttia vaan kiinteä veloitus per pysäköintitapahtuma: 0,49 €. Mitä suuremmaksi itse pysäköintisumma kasvaa, sitä korkeampi olisi esimerkiksi prosenttipohjainen maksu, jota Moovyssa ei ole.

Moovyn veloituksessa on pysäköintitapahtumien lukumäärästä riippumatta katto 4,95 € kuukaudessa. Se tulee täyteen, kun on pysäköinyt 10 kertaa kalenterikuukauden aikana.

Moovyssa ei ole automaattista kuukausikohtaista pohjaveloitusta. Jos ei käytä, ei maksa.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.