/ Moovy laajensi Vantaalle

Moovy laajensi Vantaalle

Suomalainen digitaalinen pysäköintipalvelu Moovy laajentaa reviiriään pääkaupunkiseudulla ja tulee käyttöön Vantaan kaupungin kadunvarsipysäköinnissä.  Moovy tuli Helsingin katupysäköintiin jo viime syksynä.

Suomessa kehitetty Moovy toimii muun muassa Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Oulussa, Joensuussa ja Mikkelissä. Helsingissä Moovy on käytössä katupysäköinnin lisäksi monissa pysäköintihalleissa, muun muassa Mall of Triplassa.

Moovyn valtteja ovat etenkin nopeus ja helppous. Moovyn avulla voi myös välttää kaikki turhat kontaktit yleisessä käytössä oleviin kosketuspintoihin.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Katupysäköinti Vantaalla

Moovy tuli käyttöön Vantaan kaupungin katupysäköinnissä alkaen 18. tammikuuta.

Vantaan kadunvarsilla pysäköinti on yleensä maksutonta mutta aikarajoitettua. Rajoitukset vaihtelevat 10 minuutista 24 tuntiin.

Pysäköinti on maksullista Tikkurilan, Myyrmäen ja Kivistön keskustoissa.

Tikkurilassa on noin 340 maksullista paikkaa, jotka sijaitsevat muun muassa Asematien, Ratatien ja Tikkuraitin ympäristössä.

Myyrmäessä on noin 150 maksullista paikkaa, jotka sijaitsevat Vaskivuorentieltä Rajatorpantielle ja Ruukkukujalta Jönsaksentielle.

Kivistössä maksullisia paikkoja on noin 65. Maksullisia ovat Aurinkokivenkuja sekä osa Keimolantietä ja Ruusukvartsinkatua.

Ensimmäinen tunti on Vantaan kaupungin katupysäköinnissä maksutonta. Ensimmäisen tunnin jälkeen pysäköinti maksaa Tikkurilan keskeisimmillä paikoilla 2 € / h ja muilla paikoilla 1 € / h. Maksullisuus on voimassa pääsääntöisesti arkisin klo 7 – 19 ja lauantaisin klo 9 – 15. Osalla maksullisista paikoista enimmäispysäköintiaika on neljä tuntia.

Vantaalla on lisäksi käytössä liityntäpysäköintialueita, joilla voi pysäköidä maksamalla kertamaksun 5 €, jos ei ole HSL:n tai VR:n lippua. Moovy ei vielä tässä vaiheessa ole käytössä näillä alueilla.

Pysäköintirajoitukset näet kussakin sijainnissa liikennemerkeistä.

Mikä Moovy on ja miten se toimii

Moovy on digitaalinen pysäköintipalvelu, johon voi kirjautua puhelimellaan käden käänteessä: tarvitaan puhelinnumero, maksukortin tiedot ja auton rekisteritunnus. Helppokäyttöisyys on Moovyn tärkein perusominaisuus.

Kadunvarsilla puhelin paikantaa autoilijan sijainnin, jota voi tarvittaessa itse säätää. Autoilija valitsee pysäköinnin keston, jota voi itse muokata myöhemmin. Lähtiessä autoilija lopettaa pysäköinnin.

Maksu veloitetaan jälkikäteen sovellukseen annetulta pankki- tai luottokortilta.

Lue tästä lisää Moovyn käyttämisestä!

Mitä Moovyn käyttö maksaa

Kuten muidenkin pysäköintisovellusten kohdalla, itse parkkimaksu on sama kaikille.

Moovyssa ei ole pysäköintimaksuun sidottua maksuprosenttia vaan kiinteä veloitus per pysäköintitapahtuma: 0,49 €. Mitä suuremmaksi itse pysäköintisumma kasvaa, sitä korkeampi olisi esimerkiksi prosenttipohjainen maksu, jota Moovyssa ei ole.

Moovyn veloituksessa on pysäköintitapahtumien lukumäärästä riippumatta katto 4,95 € kuukaudessa. Se tulee täyteen, kun on pysäköinyt 10 kertaa kalenterikuukauden aikana.

Moovyssa ei ole automaattista kuukausikohtaista pohjaveloitusta. Jos et käytä, et maksa.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.