/ Lempon Parkki on uudenlainen puomiton pysäköintihalli

Lempon Parkki on uudenlainen puomiton pysäköintihalli

Lempäälän kunnassa Pirkanmaalla avautui tammikuun 2021 alussa moderni pysäköintilaitos, jossa ei käytetä lainkaan perinteisesti pysäköintihalleihin kuuluvia puomeja. Tampereen naapurikunnassa sijaitsevan uuden pysäköintihallin nimeksi tuli Lempon Parkki. Pysäköinti maksetaan ensisijaisesti suomalaisen Finnparkin kehittämällä Moovy-sovelluksella.

Lempäälän kunta asetti kilpailutuksessa pysäköintihallissa käytettävälle järjestelmälle kovat tekniset tavoitteet.

”Mobiilikäytön mahdollisuus, puomittomuus ja ennen kaikkea asiakaskokemuksen helppous olivat meille tärkeitä. Moovy täytti parhaiten nämä vaatimukset”, hankejohtaja Lari Laakso Lempäälän kunnasta sanoo.

Lempon Parkki sijaitsee uuden, vastavalmistuneen Lempäälä-talon yhteydessä. Lempäälä-taloon pääsee helposti omalla autolla, bussilla, junalla, pyörällä tai kävellen. Lempon Parkki tarjoaa autoilijoita varten 300 pysäköintiruutua. Pysäköintihalli on kaksikerroksinen, ja sinne ajetaan sisään Aavankadulta ja Makasiinitieltä. Hallissa on myös auton pesu- ja huoltomahdollisuus.

Lempon Parkki on ensimmäinen Finnparkin operoima kokonaan puomiton Moovy-kohde. Pysäköinti käynnistyy sisään ajaessa automaattisesti ja päättyy, kun kävijä ajaa ulos hallista. Ensisijainen maksutapa on Moovy-pysäköintisovelluksen käyttäminen. Pysäköinnin voi lisäksi maksaa maksupisteellä, verkossa 48 tunnin kuluessa pysäköinnin päättymisestä tai maksamalla lähetetyn maksuhuomautuksen.

Moovy-pysäköintisovelluksen käyttäjille pysäköinti on täydellisen saumaton kokemus. Kun autoilija on rekisteröitynyt matkapuhelimessaan Moovyn käyttäjäksi, pysäköintimaksu veloitetaan jälkikäteen sovellukseen merkityltä maksukortilta. Autoilijan ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin ajaa sisään, pysäköidä ruutuun ja ajaa ulos.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Moovy on Tampereella kehitetty digitaalinen pysäköintipalvelu, joka on nykyään Tampereen lisäksi käytössä ympäri Suomea, muun muassa Helsingissä, Turussa, Lahdessa, Kuopiossa ja Jyväskylässä. Lue lisää Moovysta ja sen käyttöönotosta!

Hyödynnä sopimuspysäköinnissä aikaisen varaajan etua

Lyhytaikainen pysäköinti maksaa Lempon Parkissa yhden euron tunnilta. 24/7-pysäköintioikeuden sisältävä sopimuspysäköinti maksaa 86,80 € / kk. Aikaisen varaajan tuotteen saa hintaan 65,10 € / kk tammikuun loppuun asti. Aikaisen varaajan tuote on voimassa sopimuksen irtisanomiseen asti.

Lempon Parkkiin asennetaan paikkakohtainen opastusjärjestelmä. Pysäköintihallissa on 150 sähkölatausruutua, jotka ovat asiakkaiden käytössä Parkkisähkön sovelluksella.

Maksuvaihtoehdot:

  • Moovy-sovellus
  • Maksupiste, jossa pysäköinti maksetaan pankki- tai luottokortilla ennen ulosajoa syöttämällä ensin auton rekisteritunnus automaattiin
  • Verkkomaksu, jolloin pysäköinnin voi maksaa 48 tunnin sisällä ulosajosta ilman lisäkuluja osoitteessa moovy.fi/maksa
  • Maksuhuomautus lähetetään rekisteritunnuksen perusteella postitse, mikäli pysäköintiä ei ole maksettu millään edellä mainituista maksutavoista.

Lempäälä-talossa pääkirjasto, monitoimitiloja, 200 hengen katsomo, Ideakeskus…

Lempäälä-talon eteen pääsee junalla, ja bussipysäkit löytyvät läheltä.

Kävelijät ja pyöräilijät pääsevät siltaa pitkin junaradan yli, kun vielä rakenteilla oleva Telkäntaipaleen länsipuolen esteetön kevyenliikenteenväylä valmistuu.

20 000 neliön kokoinen Lempäälä-talo valmistui 30. lokakuuta. Lempäälä-talossa on muun muassa uusi pääkirjasto, monitoimitiloja sekä 200 hengen sisäkatsomo. Kirjaston alapuolella sijaitsee Palvelukäytävä, jossa kuntalaiset saavat monipuolisesti kunnan keskeisiä palveluja. Asioiden hoitamisen yhteydessä voi vaikka juoda kahvit ja lukea päivän lehden.

Lempäälä-talon toimistorakennuksessa työskentelevät Lempäälän virastojen ja seurakunnan ihmiset. Lisäksi talossa on Ideakeskus, joka on tarkoitettu niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin ja sisältää 23 vuokrattavaa noin kymmenen neliön toimistoa.

Lempäälä-talon avajaisia juhlittiin suorassa verkkolähetyksessä lauantaina 2. tammikuuta 2021. Katso lähetys ja lue lisää Lempäälä-talosta.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.