/ Katupysäköinti Espoossa toimii nyt Moovylla

Katupysäköinti Espoossa toimii nyt Moovylla

Kotimainen pysäköintipalvelu Moovy alkoi helmikuussa toimia Espoon kaupungin kadunvarsipysäköinnissä.

Moovy toimii Espoon kadunvarsipysäköinnissä.
Katupysäköinti Espoossa toimii Moovy-sovelluksella.

”Espoon myötä Moovy toimii kaikkien pääkaupunkiseudun suurten kaupunkien, Helsingin, Espoon ja Vantaan, kaduilla”, palvelupäällikkö Tapio Korhonen sanoo tyytyväisenä. ”Moovyn voi nyt sanoa olevan metropolissa ikään kuin virallisesti hyväksytty.”

Moovy on Suomessa kehitetty ja ylläpidettävä pysäköintipalvelu, joka toimii nopeasti ja helposti niin halli- kuin kadunvarsipysäköinnissä.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Katupysäköinti Espoossa maksutonta

Katupysäköinti Espoossa on alla olevia poikkeuksia lukuun ottamatta maksutonta, mutta lähes aina ajallisesti rajoitettua. Sallittu pysäköintiaika vaihtelee 5 minuutista 24 tuntiin. Pysäköinnin alkaminen ilmoitetaan pysäköintikiekolla tai muulla selkeällä tavalla.

Espoossa pysäköinti on maksullista tietyillä kaupungin omistamilla kadunvarsipaikoilla sekä pysäköintialueilla Matinkylässä, Leppävaarassa ja Tapiolassa. Maksullisuus on voimassa arkisin klo 8-20 sekä lauantaisin klo 8-18. Pysäköintimaksuvyöhykkeellä 1 pysäköinti maksaa 2 euroa tunnissa, 2-vyöhykkeellä euron tunti.

Täyssähköautot ovat oikeutettuja 50 prosentin alennukseen pysäköintimaksusta. Autoilija voi maksaa mobiilimaksupalvelulla, mukaan lukien Moovy-sovelluksella, sekä tekstiviesti- tai puhelinpalvelulla.

Lue Espoon kaupungin sivuilta lisää pysäköinnistä (karttakuvat maksullisten paikkojen sijoittumisesta Matinkylässä, Leppävaarassa ja Tapiolassa).

Moovy on jo ennestään Espoossa käytössä Kaupunkikeskus Lippulaivassa Espoonlahdessa.

Finnparkille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Finnparkin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Moovy-pysäköintisovellukselle oikeuden käyttää Avainlippua merkiksi suomalaisesta työstä. Moovy on täysin kotimainen palvelukokonaisuus, jota kehitetään suomalaisin asiantuntijaresurssein.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link