/ Järvenpäässä avautui uusi Ainolan pysäköintilaitos – maksut ja sopimukset hoituvat Moovylla

Järvenpäässä avautui uusi Ainolan pysäköintilaitos – maksut ja sopimukset hoituvat Moovylla

Järvenpäässä on 1. helmikuuta avattu uusi Ainolan pysäköintilaitos. Ainolassa on 401 pysäköintipaikkaa.

Ainolan pysäköinti, Järvenpää
Ainolan pysäköinti

Mestaritoiminta Oy vastasi Ainolan pysäköintilaitoksen rakennuttamisesta, rakentajana toimi Fira Oy. Finnpark toimittaa pysäköintitekniikan, maksutapana toimii Moovy-järjestelmä.

Ainolan pysäköintilaitos otettiin käyttöön 1. helmikuuta. Uudessa pysäköintilaitoksessa on yhteensä 401 pysäköintipaikkaa. Sähköauton latauspaikkoja asennetaan tarpeen mukaan.

Kohteessa on sekä lyhytaikapysäköintiä että sopimuspysäköintiä. Ainolaan tulee myöhemmin myös liityntäpysäköintiä, jolla halutaan tukea julkisen kulkuvälineiden käyttöä ja matkaketjuja.

Finnpark vahvistaa panostustaan Etelä-Suomessa

Koy Ainolan pysäköinnin toimitusjohtaja Jani Kervinen kertoo hankkeen edenneen Firan kanssa alusta loppuun asti mainiossa yhteistyöhengessä. Projekti valmistui aikataulussa ja laadulliset kriteerit täyttyivät. Kaiken lisäksi pysäköintihalli istuu maisemaan mainiosti.

Myös Finnparkin ja Moovyn osuus saa Kerviseltä kiitettävän arvosanan.

”Finnparkin tarjous oli hinta-laatusuhteeltaan paras”, Kervinen sanoo. ”Moovy-tiimin asiantuntijuus on edistänyt hanketta ja sen aikataulussa pysymistä erinomaisesti, ja yhteistyö on sujunut kaiken kaikkiaan mainiosti.”

Toimitusjohtaja Jani Kervisen mukaan Finnparkin asiantuntijuus tuli ilmi etenkin sidosryhmäyhteistyössä.

”Se kieltämättä yllätti meidät, kuinka laaja projekti oli ja mitä kaikkea se tilaajaltakin vaati, mutta Finnpark on opastanut meitä hienosti toimialan vaatimuksien osalta.”

Myös Finnparkin palvelupäällikkö Tapio Korhonen on tyytyväinen uuden pysäköintilaitoksen avautumiseen.

”Helsingin seutu on Finnparkin ja Moovyn vahvaa kasvualuetta”, Korhonen sanoo. ”Ainolan myötä lisäämme vahvaa läsnäoloamme Etelä-Suomessa.”

Asemamäen paikoitustalo on aiempi Moovy-kohde Järvenpäässä.

Ainola on kaikille avoin pysäköintilaitos

Ainolan pysäköintilaitos palvelee kehittyvän aluekeskuksen asukkaita. Pysäköintitalon 401 autopaikkaa helpottavat kaikkea työmatkaliikennettä.

”Joukkoliikenteen käytön helpottaminen on Järvenpään kaupungille yksi keino tavoitella strategiansa mukaista hiilineutraaliutta”, toimitusjohtaja Jani Kervinen sanoo.

Ainolan pysäköintitalon katuosoite on Viulukonsertonkuja 10.

Talossa on kolme kerrosta ja esteetön hissi.

Pysäköintitalossa on reikälevyjulkisivu, joka valon ja muun suunnittelun keinoin on itsessään taideteos.

Pysäköintirakennuksen kulmassa on lisäksi valotaideteos, jonka ovat luoneet kuvataiteilija Jaakko Niemelä ja kuvanveistäjä Helena Hietanen.

Ainolan pysäköintihalli on kaikille avoin parkkihalli, josta kuka tahansa voi vuokrata autopaikan. Paikkoja ei ole numeroitu, eli kaikki pysäköijät voivat vapaasti valita paikkansa laitoksesta.

Halli on puomiton. Pysäköintiä hallinnoidaan rekisteritunnistuskamerojen avulla. Ensisijainen maksutapa on helppo ja nopea Moovy-sovellus. Kävijät voivat maksaa myös maksukorteilla tai netissä 48 tunnin sisään.

Moovy-järjestelmällä valvotaan pysäköintiä ja hoidetaan maksuliikenne. Autoilija-asiakkaan sopimussuhde on suoraan Moovyyn.

Lue tästä lisää siitä, miten Moovy ladataan puhelimeen ja miten se toimii.

Sopimuspysäköinnin voi tilata Moovy-sovelluksen Kauppa-kohdasta. Sopimus tulee voimaan heti tilauspäivästä alkaen ja on voimassa toistaiseksi.

Sopimusehtojen hyväksymisen jälkeen valitaan rekisteritunnus, jolla sopimuspysäköintiä aletaan käyttää, sekä maksukortti, jolta sopimusmaksu veloitetaan.

Finnparkille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Finnparkin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Moovy-pysäköintisovellukselle oikeuden käyttää Avainlippua merkiksi suomalaisesta työstä. Moovy on täysin kotimainen palvelukokonaisuus, jota kehitetään suomalaisin asiantuntijaresurssein.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link