/ Helsingin Taiteiden yö aloittaa loppuvuoden kulttuurijuhlat –Moovylla pysäköit helposti

Helsingin Taiteiden yö aloittaa loppuvuoden kulttuurijuhlat –Moovylla pysäköit helposti

Helsingissä juhlitaan Taiteiden yötä torstaina 18. elokuuta ja samalla alkaa myös Art Goes Kapakka -tapahtuma. Perinteikkäiden tapahtumien ohella pyörii Helsingin juhlaviikot, joka jatkuu syyskuun alkuun saakka.

Jos haluat lähteä kaupungin keskustan tapahtumiin autolla, muistathan, että auton voi aina jättää sopivaan paikkaan, kadunvarteen tai halliin, ja jatkaa muilla kulkuvälineillä kaupungin ytimeen.

Pysäköinnissä helppo vaihtoehto on suomalainen Moovy-sovellus, jolla parkkeeraat aina sujuvasti ruutuun niin, että maksut hoituvat automaattisesti. Moovy-sovelluksen lataaminen ei tuota pysyviä kuukausimaksuja. Jos sovellusta ei käytä, siitä ei myöskään joudu maksamaan.

Tällaiset matkaketjut ovat tulevaisuutta kaupungeissa, kun autoliikenne pyritään ohjaamaan ruuhkaisten ydinkeskustojen ulkopuolelle. Autot eivät kuitenkaan ole katoamassa mihinkään, eikä kaupunki toimisi ilman autoliikennettä. Tällöin toimiva vaihtoehto kaupungeissa on unohtaa parkkiruudun metsästys keskustassa ja ajaa auto liityntäparkkiin, kadunvarteen tai parkkihalliin, josta voi jatkaa kävellen, katupyörällä tai julkisilla liikenneväleillä.

Kun pysäköintiin ei kulu turhaa aikaa ja päänvaivaa, ihminen voi keskittyä itse asiaan: siihen miksi hän on matkalla.

Taiteiden yö, Art Goes Kapakka, Helsingin juhlaviikot: varaslähtö tapahtumasyksyyn

Taiteiden yössä torstaina 18. elokuuta on perinteiseen tapaan tarjolla satoja tapahtumia ympäri Helsinkiä. Musiikki soi kadunkulmissa, pihapiireissä ja kapakoissa. Museot, teatterit, taidegalleriat ja monet muut kulttuuritoimijat tarjoavat parastaan, ja kuka tahansa kaupunkilainen on itse saanut ilmoittaa taidehankkeitaan ohjelmaan.

Taiteiden yön ohjelman kokonaisuudessaan näet täältä, järjestäjien tärpit löytyvät tästä.

Ravintoloissa viihtyvät kulttuurin ystävät pääsevät nauttimaan Art Goes Kapakan (18.-27.8.) lukuisista esityksistä, jotka tapahtuvat ravintoloissa sellaisina aikoina, kun niissä on tilaa. Art goes Kapakka -festivaalin kaikki tapahtumat ovat pääsymaksuttomia.

Tästä näet Art Goes Kapakka -tapahtuman koko ohjelman.

Taiteiden yö ja Art Goes Kapakka ovat osa Helsingin juhlaviikkoja (12.8.–4.9.), joka on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali. Juhlaviikkojen ohjelma tarjoaa musiikin saralla laajan kirjon suomalaista huippumusiikkia J. Karjalaisesta Timo Lassyyn ja Kaija Saariahon kuoroteoksista Pave Maijasen laulukirjaan. Koko ohjelman näet täältä.

Helsingin kulttuurisyksyä jatkavat elo-syyskuussa muun muassa Viapori Jazz (23.-27.8.), Helsinki Design Week (1.-11.9.), Habitare (7.-11.9.) ja Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa (15.-25.9.).

Katso tästä Helsingin loppuvuoden tapahtumia.

Helpolla Moovylla parkkiin

Moovy on suomalainen puhelimeen ladattava pysäköintisovellus, jonka avulla voi pysäköidä Helsingin kadunvarsipaikoille ja jatkaa matkaa muilla liikkumiskeinoilla. Moovy toimii myös pääkaupunkiseudun pysäköintihalleissa (Tripla, P-Torkkeli, Espoon Lippulaiva), Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja yli 30 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Moovyn käyttäminen on helppoa. Käyttäjä lataa sovelluksen ja syöttää maksukorttinsa tiedot sekä ajoneuvon rekisteritunnuksen. Kadunvarsilla puhelin paikantaa sijainnin, ja Moovy-sovellus määrittää vyöhykekohtaisen parkkimaksun. Sijaintia voi myös säätää itse. Käyttäjä määrittää pysäköinnin keston ja voi muuttaa pysäköintiä tai lopettaa sen tarpeen mukaan.

Moovyn palvelumaksu on selkeä, aina 0,49 €/pysäköinti.

Helsingin kaupunki myöntää vähäpäästöisille ajoneuvoille ja täyssähkökäyttöisille ajoneuvoille 50 prosentin alennuksen pysäköintimaksuista kadunvarsipaikoilla maksuvyöhykkeillä 1 ja 2.

Pysäköintihalleissa Moovy-käyttäjä pysäköi täydellisen sujuvasti. Hän yksinkertaisesti ajaa sisään, jolloin mahdollinen puomi nousee automaattisesti, valitse ruutunsa ja pysäköi. Lähtiessä Moovyn käyttäjä ajaa pois, ja maksu tapahtuu ilman eri toimenpiteitä sovelluksen kautta.

Moovy-asiakaspalvelu auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa 24/7. Puh. 24/7: 03 3878 222. Sähköposti: asiakaspalvelu@moovy.fi.

Lue lisää suomalaisesta Moovy-pysäköintisovelluksesta: https://moovy.fi/tuki/

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link