/ Ässäparkki ja Marketparkki mahdollistavat eri pysäköintitavat samoissa halleissa – näin vuoropysäköinti toimii

Ässäparkki ja Marketparkki mahdollistavat eri pysäköintitavat samoissa halleissa – näin vuoropysäköinti toimii

Helsingin Vallilassa erilaiset pysäköintimuodot toimivat sulassa sovussa keskenään SOK:n pääkonttorin yhteydessä toimivissa halleissa. Ässäparkki ja Marketparkki ovat turvallisia kameravalvottuja tiloja.

SOK:n Työympäristöpalvelujen päällikkö Ari Tuulari ja Finnparkin palvelupäällikkö Maria Pottonen
SOK:n Työympäristöpalvelujen päällikkö Ari Tuulari ja Finnparkin palvelupäällikkö Maria Pottonen

Ässäparkissa voivat pysäköidä SOK:n toimistotyöntekijät työpäivänsä aikana ja paikalliset asukkaat tai muut halukkaat iltaisin ja viikonloppuisin sopimuksen tekemällä.

Kaikille pysäköijille avoinna olevaa Marketparkkia käyttävät lyhytaikaiseen pysäköintiin S-Marketin asiakkaat ja kuka tahansa alueella vieraileva, ja sinnekin voi halutessaan tehdä sopimuksen ilta- ja viikonloppupysäköinnistä. Sekä Ässäparkissa että Marketparkissa voi kätevästi ladata sähköautonsa ABC-mobiililla.

”Moovy on mahdollistanut tällaisen vuoropysäköinnin toteuttamisen helposti”, SOK:n Työympäristöpalvelujen päällikkö Ari Tuulari sanoo. ”Koko pysäköintijärjestelmä toimii Moovyn kautta, ja kuluttajat voivat tehdä sopimuksia netissä muutamalla klikkauksella ja parkkeerata samana iltana autonsa.”

Ässäparkissa kohteen palvelupäällikkönä toimii Finnparkin Maria Pottonen.

”Jos meillä ei ole suoraan olemassa sitä, mitä asiakas tarvitsee, etsimme sopivan ratkaisun”, Pottonen tiivistää oman työnkuvansa tarkoituksen ja Moovy-mentaliteetin.

Mitä pysäköintiruutujen tarjoajat saavat Moovy-palvelussa: lue lisää!

Tästä pääset Ässäparkin sivuille.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Ässäparkissa toimii vuoropysäköinti

Ässäparkki
Ässäparkki

Ässäparkki sijaitsee samassa rakennuksessa SOK:n pääkonttorin kanssa. Se palvelee SOK:n työntekijöitä, jotka arkisin työpäivän aikana pysäköivät siellä. Iltaisin ja viikonloppuisin Ässäparkissa on hiljaisempaa, jolloin paikallisille asukkaille avautuu mahdollisuus helppoon, kuivaan ja turvalliseen pysäköintitilaan.

Vuoropysäköinnin idea on yksinkertainen. Suomessakin riittää parkkihalleja, jotka ovat esimerkiksi työ- ja opiskelupäivän tai urheilutapahtumien aikana tupaten täynnä mutta saattavat ammottaa tyhjyyttään muina aikoina. Erilaisten pysäköijien yhdistelmä vähentää tilan tyhjänä seisomista.

”Resursseja on tyhjäkäytöllä, eli tällainen potentiaali on Ässäparkin osalta tunnistettu ilta- ja viikonloppuaikaan”, SOK:n Työympäristöpalvelujen päällikkö Ari Tuulari sanoo.

Vaikka kyse on lähtökohtaisesti tilan järkevästä käytöstä, Tuularin mukaan tällaisen palvelun tarjoaminen sopii osuustoimintahistorian ideaan.

”Voin itse nähdä, miten alueella asuvat ihmiset kaivavat menopeliään lumihangesta ja pysäköintipaikoista on pulaa”, Tuulari kertoo. ”Näin yritämme palvella myös pääkonttorimme lähiseutua ja sen asukkaita.”

Jos pysäköinti ei ole omaa bisnestäsi, sen voi hoitaa joku, joka tekee sitä työkseen

Ässäparkin ja Marketparkin pyörittäminen ei ole SOK:n ydinbisnestä. Sama tilanne on monilla yrityksillä, jotka kuitenkin joutuvat vastaamaan työntekijöidensä tai asiakkaidensa pysäköintitarpeisiin.

SOK:lla asia on ratkaistu Finnparkin ja Moovy-pysäköintipalvelun avulla.

Tuulari arvostaa sitä, miten helppo Moovy on kuluttajalle ei ainoastaan käyttää vaan myös ottaa käyttöön sopimuksen teko mukaan lukien.

”On saatu, mitä on tilattu

SOK ja Finnpark ovat tehneet yhteistyötä useampia vuosia ja Tuulari on tyytyväinen asiakas.

”Järjestelmän käyttöönotossa oli toki alkuun omat säätönsä, mutta sen jälkeen ei ole ollut mitään ongelmaa, ja yhteistyö on sujunut oikein hyvin.”

Tuularin mukaan SOK:lla on oltu tyytyväisiä järjestelmän toiminnan lisäksi raportointityökaluihin ja asiakaspalveluun.

”On saatu, mitä on tilattu”, Tuulari sanoo. ”Toiminta on helppoa, kun on nimetty yhteyshenkilö, jonka saa kiinni ja jonka kanssa voi käydä asiat läpi.”

Kuluttajien eli autoilijoiden asiakaspalvelu taas toimii 24/7 niin, että yhteydenotot menevät porttipuhelimilla tai infotauluissa ilmoitetulla palvelunumerolla suoraan Moovyn asiakaspalveluun, josta saa puhelimitse avun ongelmatilanteissa.

”Palvelupäällikkö sopeutuu asiakkaan tarpeisiin eikä päinvastoin”

Finnparkin palvelupäällikkö Maria Pottosen työ on pohjimmiltaan asiakkaan tarpeiden kuuntelua. Hyvä kommunikaatio ja yhteydenpito ovat avainasemassa. Asiakas on tyytyväinen, kun hänen tarpeensa ja haasteensa tutkitaan ja ratkaistaan yhteistyössä hänen kanssaan.

Kun Finnparkilla on hallinnoitavanaan hyvin erilaisia kohteita kauppakeskuksista pieniin halleihin ja toimistotaloista tapahtuma-areenoihin, myös palvelupäällikön rooli on vaihteleva. Täytyy pohtia yhtä lailla sitä, miten hotelli pystyy myöntämään pysäköintietuja asiakkailleen kuin sitä, miten asiakkaat saa parkkihallissa ajamaan ohjeistetulla tavalla.

”Jokaisen pysäköintikohteen tarpeet ovat yksilölliset””, Maria kuvailee. ”Palvelupäällikkö sopeutuu asiakkaan tarpeisiin eikä päinvastoin.”

Ässäparkki ja Marketparkki, yö- ja viikonloppupysäköinnin hinnat

Ässäparkki: Satamaradankatu 2, Helsinki

Marketparkki: Fleminginkatu 34, Helsinki.

Pysäköintihinnasto (hinnat sis. alv.)

Yö- ja viikonloppupysäköinti
(ma-pe klo 17–08, pe klo 17 – ma klo 08)90,00 €/kk
Yöpysäköinti viikolla
(ma–pe klo 17–08)50,00 €/kk
Viikonloppu
(pe klo 17 – ma klo 8.00)50,00 €/kk
Ässäparkki
Ässäparkki

Sekä Marketparkissa että Ässäparkissa on mahdollisuus sähköauton lataukseen.

Marketparkin -1-kerroksessa on neljä latauspaikkaa (22 kW) S-Marketin asiakkaille. -2-kerroksesta löytyy 10 kpl kaikille tarkoitettuja latauspisteitä (22 kW).

Ässäparkin -1-kerroksessa on kymmenen latauspaikkaa (22kW) sähköautoille.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Finnparkille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Finnparkin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Moovy-pysäköintisovellukselle oikeuden käyttää Avainlippua merkiksi suomalaisesta työstä. Moovy on täysin kotimainen palvelukokonaisuus, jota kehitetään suomalaisin asiantuntijaresurssein.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link