/ Moovy käyttöön Helsingin kadunvarsien pysäköinnissä 2020 – uusi vaivaton vaihtoehto

Moovy käyttöön Helsingin kadunvarsien pysäköinnissä 2020 – uusi vaivaton vaihtoehto

Suomalaisen Avainlipun juuri saanut Moovy-pysäköintisovellus on käytössä ympäri Suomea. Nyt se on tekemässä ison aluevaltauksen Helsingissä.

Moovy on täysin kotimainen palvelukokonaisuus, jota kehitetään suomalaisin asiantuntijaresurssein. Palvelu toimii sekä pysäköintihalleissa että kadunvarsilla. Moovy-pysäköintisovelluksen kehittäneellä ja sitä ylläpitävällä Finnpark oy:llä on toimipisteet Tampereella ja Helsingissä.

Moovy on jo käytössä Helsingissä Triplan kauppakeskuksessa, Pasilan pysäköintihalleissa ja P-Töölö-hallissa. Muualla Suomessa Moovy toimii Tampereella, Kuopiossa, Jyväskylässä, Mikkelissä, Seinäjoella, Hämeenlinnassa, Kangasalla ja Lappeenrannassa. Uusia Moovy-kaupunkeja tulee kartalle tasaisesti myös tulevaisuudessa.

Alkusyksystä 2020 se tulee käyttöön Helsingin kadunvarsipysäköinnissä vyöhykkeillä 1 ja 2.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

”Helsingin kadunvarsipysäköinti on keskeinen osa Moovyn kohde- ja käyttäjäverkoston laajentamista”, sanoo Finnparkin operatiivinen johtaja Tami Koivuniemi.

Moovy tulossa Helsinkiin mahdollisimman pian

Finnparkilla on työn alla projektin tekninen toteutus ja esimerkiksi pysäköintialueiden ja maksullisuusaikojen määrittely.

Helsingin kaupunki suorittaa auditoinnin, jossa käydään läpi hallinnolliset, tietoturva- ja tietosuoja-, taloudelliset sekä palvelulliset edellytykset toimia markkinoilla.

Ympäristöystävällisyyttä ei ole unohdettu, sillä Helsingin kaupunki myöntää vähäpäästöisille ajoneuvoille ja täyssähkökäyttöisille ajoneuvoille 50 prosentin alennuksen pysäköintimaksuista kadunvarsipaikoilla maksuvyöhykkeillä 1 ja 2.

Miten Moovy toimii

Moovy on digitaalinen palvelu, johon voi kirjautua hetkessä puhelimellaan: tarvitaan puhelinnumero, maksukortin tiedot ja auton rekisteritunnus. Palvelu toimii kertamaksulla, ja siinä on kuukausikohtainen maksimiveloitus, joka tekee siitä pysäköintisovellusten joukossa edullisen vaihtoehdon.

Vanhan maailman pahviliput tai automaattien etsimiset ovat historiaa, kun pysäköintitapahtuman voi hoitaa kokonaan itse puhelimessaan.

Kadunvarsilla puhelin paikantaa autoilijan sijainnin, jota voi tarvittaessa itse säätää. Autoilija valitsee pysäköinnin keston, jota voi itse muokata myöhemmin. Lähtiessä autoilija lopettaa pysäköinnin.

Moovy-halleissa autoilijan täytyy vain ajaa sisään ja ulos, puomit nousevat automaattisesti, eikä pysäköinnin takia tarvitse tehdä mitään ylimääräistä.

Maksut hoituvat ja näkyvät puhelimessa, ja tiedot pysäköinnistä saa puhelimen lisäksi halutessaan sähköpostiinsa.

Mitä käyttö maksaa Helsingissä

Kuten muidenkin pysäköintisovellusten kohdalla, itse parkkimaksu on sama kaikille. Helsingin kaupungin ykkösvyöhykkeellä yksi tunti maksaa neljä euroa ja kakkosvyöhykkeellä kaksi euroa maksutavasta riippumatta.

Mitä tulee eri pysäköintisovellusten käyttämisen maksuperusteisiin, Moovyssa ei ole pysäköintimaksuun sidottua maksuprosenttia vaan kiinteä veloitus per pysäköintitapahtuma: 0,49 €. Mitä suuremmaksi itse pysäköintisumma kasvaa, sitä korkeampi olisi esimerkiksi prosenttipohjainen maksu, jota Moovyssa ei ole. Moovyn veloituksessa on pysäköintitapahtumien lukumäärästä riippumatta katto 4,95 € kuukaudessa. Se tulee täyteen, kun on pysäköinyt 10 kertaa kalenterikuukauden aikana.

Moovyssa ei ole automaattista kuukausikohtaista pohjaveloitusta. Jos et käytä, et maksa.

Lisätietoja:

Tami Koivuniemi / Finnpark oy / tami.koivuniemi@finnpark.fi

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.