/ Uudennäköistä tolppaa pukkaa Tampereen katupysäköintiin

Uudennäköistä tolppaa pukkaa Tampereen katupysäköintiin

Tampereen kaupungin katupysäköintiä uudistetaan syksyllä 2020. Uudet infotolpat ottavat vanhojen maksuautomaattien paikat. Osa automaateista poistetaan, koska pysäköintiruutuja ei rakennustöiden ja alueiden liikennemuutosten vuoksi enää ole vanhoilla paikoilla.

Poistettavista laitteista suurin osa on sellaisia, joiden käyttöikä on jo ylittynyt. Kaikkien tilalle ei tulla asentamaan uutta automaattia, vaan ne korvataan infotolpalla, jossa kerrotaan lähimmän maksuautomaatin sijainti sekä alueen mobiilimaksutoimijat.

Käyttöön tulee myös kokonaan uusia lipukkeettomia korttimaksuautomaatteja, jotka toimivat jo ennestään tuttuun tapaan ajoneuvon rekisteritunnuksen perusteella. Kuitti pysäköinnistä toimitetaan sähköpostiin.

Laitekannan päivittämisen lisäksi uudistus tehdään myös siksi, että käteismaksujen osuus pysäköinnissä vähenee jatkuvasti. Sekä katupysäköinnissä että pysäköintihalleissa maksetaan käteisellä enää noin 10 prosenttia pysäköinneistä. Katupysäköinnissä mobiili- ja korttimaksaminen on ajanut käteismaksujen ohitse jo muutama vuosi sitten.

Käteismaksaminen ei kuitenkaan poistu kokonaan automaateista vielä lähivuosina. Käytössä on yhä yli 150 lipukeautomaattia, joihin voi maksaa pysäköintinsä kolikoilla.

Tampereen kadunvarsipysäköinnin hinnoittelu säilyy samana kuin ennenkin.

Lue lisää Moovysta! http://www.moovy.fi/tuki

Lisätietoja: Finnpark oy / Tami Koivuniemi / tami.koivuniemi@finnpark.fi, +358 40 832 8323.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.