/ Tampereen keskustaan uusia halpoja parkkipaikkoja, pysäköintimaksu -50 prosenttia Moovylla

Tampereen keskustaan uusia halpoja parkkipaikkoja, pysäköintimaksu -50 prosenttia Moovylla

Halpoja parkkipaikkoja tulee Tampereen keskustaan lisää, kun uudessa Portinvartijanparkissa on voimassa 50 prosentin alennus Moovy-sovelluksella maksettaessa. Tampereen Finlaysonin alueella sijaitsevassa P-Plevna-pysäköintihallissa taasen siirrytään 5.9. kokonaan digitaaliseen maksamiseen. Maksutapoina käyvät Moovy-pysäköintisovellus ja maksukortit, kun taas käteinen raha ja erilliset pysäköintilipukkeet poistuvat käytöstä.

P-Plevna

Yhteiskunnan digitalisoituminen pätee myös pysäköintiin. Käteisen rahan käyttö on vähentynyt jo useampia vuosia Finnparkin pysäköintikohteissa, ja P-Plevna-pysäköintihalli on uusin esimerkki digitalisaatiosta.

Osoitteessa Polttimonkatu 5 sijaitsevassa P-Plevnassa ei 5. syyskuuta alkaen enää käytetä lipukkeita eikä käteistä pysäköinnin maksamiseen. Maksuvälineinä toimivat Moovy-pysäköintisovellus ja maksukortit.

Muutostyöt uudistuksen toteuttamiseksi aloitettiin maanantaina 29.8. Pysäköinti P-Plevnassa toimii töiden aikana ilman häiriöitä.

P-Plevnaan on myöhemmin tulossa myös sähköauton latauspaikkoja.

P-Plevna palvelee autoilijoita Finlaysonin alueen sydämessä. Samasta rakennuksesta löytyy Finnkinon elokuvateatteri Plevna, jonka myötä P-Plevna lienee monille autoilijoille Tampereen tutuimpia parkkihalleja. Vastapäätä sijaitsevat muun muassa liikekeskus Siperia ja Työväenmuseo Werstas. Tallipiha puoteineen ja tapahtumineen on kävelymatkan päässä.

Uusi Portinvartijanparkki Finlaysonin alueelle: lisää pysäköintipaikkoja Tampereen keskustaan 50 prosentin alennuksella

P-Plevnan läheisyydessä oleva C-alue on tähän asti ollut sopimuskäytössä niin, että pysäköintiruudut ovat olleet nimettyjä paikkoja. Nyt Portinvartijanparkiksi nimetty alue avautuu kaikille autoilijoille normaaliin lyhytaikapysäköintiin, ja näin koko Finlaysonin alueen pysäköintipaikat lisääntyvät.

Portinvartijanparkissa on lisäksi 50 prosentin alennus pysäköintimaksusta Moovy-sovelluksella maksettaessa, jolloin hinnaksi tulee 1,30 € tunnilta. Hinta on sama kuin viereisessä Polttimon parkissa, mikä tarkoittaa käytännössä Tampereen keskustan halvimpia pysäköintipaikkoja.

Myös sopimuspysäköinti jatkuu, mutta niin, että alueen parkkipaikat eivät ole enää nimettyjä vaan ovat vapaasti valittavissa. Puomi otetaan alueelta pois.

Uudistetulle pysäköintialueelle tulee kadunvarsipysäköinnistä tuttu normaali maksuautomaatti. Maksuvälineinä käyvät Moovy ja maksukortit.

Tämä muutos astuu voimaan 1. syyskuuta.

Aja sisään parkkihalliin, pysäköi valitsemaasi paikkaan ja aja ulos: Moovylla pysäköinti on helppoa

Moovy on Suomessa kehitetty ja ylläpidettävä pysäköintipalvelu, joka toimii nopeasti ja helposti sekä halli- että kadunvarsipysäköinnissä.

Kun autoilija ajaa sisään pysäköintitaloon, kamera tunnistaa automaattisesti auton rekisteritunnuksen. Puomillisissa kohteissa, kuten P-Plevnassa, puomi nousee automaattisesti ja pysäköinti käynnistyy. Kun auton ajaa ulos, puomi nousee ilman erillisiä toimenpiteitä ja pysäköinti päättyy.

Katupysäköinnissä puhelin paikantaa Moovy-käyttäjän sijainnin, jota voi tarvittaessa itse säätää. Autoilija valitsee pysäköinnin keston, jota voi itse muokata myöhemmin. Lähtiessä autoilija lopettaa pysäköinnin.

Sovellus näyttää Moovy-käyttäjälle reaaliaikaisesti pysäköintiajan. Pysäköinti- ja palvelumaksut veloitetaan palveluun lisätyltä maksukortilta jälkikäteen seuraavan kuun alussa.

P-Plevna

  • Avoinna: 24 h
  • Autopaikkoja: 612
  • Maksimikorkeus: 2,10 m
  • Auto: kyllä
  • Moottoripyörä: kyllä
  • Mopoauto: kyllä
  • Peräkärry: ei
  • Sopimuspysäköinti: kyllä
Klo 08-220-3 tuntia3,00 €/h
Seuraavat tunnit2,00 €/h
Klo 22-080,50 €/h
Päivä21,00 €
VuorokausiYhtäjaksoinen pysäköinti21,00 €/vrk
Sopimuspysäköinti24/7208 €/kk
Yö- ja viikonloppu (ma-pe 16-09, la-su 24 h)67 €/kk

Finnparkille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Finnparkin  tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link