/ Sesam-kortti vaihtuu Moovyyn

Sesam-kortti vaihtuu Moovyyn

Finnparkin tuotevalikoimassa on ollut myynnissä erikseen ladattava Sesam-kortti, joka aukaisee pysäköintihalliin ajettaessa sekä sisään- että ulosajon puomin, kun kortin käyttää lukulaitteessa. Sesam poisti aikoinaan tarpeen kuljettaa mukana kolikoita pysäköintitalossa asiointia varten.

Korttiin voi ladata arvoa pysäköintitalojen kassoilla, verkkokaupassa tai Finnparkin asiakaspalvelupisteissä.

Sesam-käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä kortin toimintaan, mutta nyt tuote on tullut elinkaarensa loppuun. Tekniikan kehittymisen myötä kortti ei enää sovellu uusiin lukulaitteisiin, joiden toiminta perustuu viivakoodeihin eikä Sesam-korteissa käytettävään magneettinauhaan.

Vanhanmallisen kortin ongelma on perinteisesti ollut se, että magneettinauhat usein vioittuvat, jolloin kortista tulee lukukelvoton. Ongelmatilanteita on tullut myös, jos pois ajettaessa kortilla ei ole ollutkaan tarpeeksi saldoa. Tällöin asiakas on joutunut palaamaan puomilta takaisin maksuautomaatille.

Sesam-kortti poistuu palveluvalikoimastamme vuoden 2019 loppuun mennessä. Korttia voi kuitenkin ladata vielä 31.10.2018 asti.

Moovy: kaupunkiliikkumista helpoimmillaan

Kaikille Sesam-käyttäjille on heti tarjolla Finnparkin maaliskuussa avautunut mullistava Moovy-pysäköintipalvelu, joka vie liikkumisen vaivattomuuden uudelle tasolle. Moovyn myötä voi unohtaa ei ainoastaan kolikot, vaan kaikki erilaiset kortit, liput ja laput.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta ja nauti pysäköinnin helppoudesta! 

Mitä tämä käytännössä ja konkreettisesti tarkoittaa?

Moovyn saa käyttöönsä lataamalla matkapuhelimeensa Moovy-sovelluksen App Storesta tai Google Playsta. Sovellukseen voi rekisteröityä pelkällä puhelinnumerolla. Sovelluksen sisällä annat rekisterinumerosi ja haluamasi maksukortin.

Sen jälkeen pysäköintihallin käyttäminen sujuu näin:

Ajat sisään. Järjestelmä tunnistaa rekisterinumerosi ja avaa puomin. Pysäköinnin ajan näet puhelimestasi, kuinka pitkä aika on kulunut, ja jos satut unohtamaan parkkipaikkasi tarkan sijainnin, Moovy auttaa sinut oikealle paikalle. Puomi nousee automaattisesti, kun ajat ulos, ja sovellus näyttää, kuinka pitkään pysäköit ja paljonko se maksoi.

Tällaista on uudenlainen pysäköinti. Kun Moovy on käytössäsi, käytännössä ajat sisään halliin, pysäköit ja ajat ulos, kun haluat. Automaateille ei täydy vaivautua eikä ikkunaa veivata puomin kohdalla.

Kadun varrella tai muilla pysäköintialueilla homma toimii näin:

Pysäköit haluamallesi paikalle. Moovy tunnistaa GPS-paikannuksella, mihin pysäköintimaksualueeseen paikka kuuluu. Käynnistät pysäköinnin yhtä nappia painamalla. Sovellus tarjoaa oletusaikaa aiempien pysäköintien perusteella, tai voit määritellä sen itse. Aikaa voit vapaasti pidentää tai lyhentää pysäköinnin aikana.

Jos haluat, voit myös näppäillä pysäköinnin alkamaan, lähteä asioimaan ja pysäyttää pysäköinnin täsmälleen silloin, kun lähdet taas liikkeelle.

Näin toimii moderni ajasta ja paikasta riippumaton digitaalinen pysäköintipalvelu.

Moovyn käytöstä veloitetaan normaali pysäköintimaksu + 0,49 € palvelumaksu. Palvelumaksu on enintään 4,95 € / kuukausi.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta ja nauti pysäköinnin helppoudesta! 

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.