/ Sähköautot yleistyvät Suomessa – lisää latauspisteitä myös Tampereelle

Sähköautot yleistyvät Suomessa – lisää latauspisteitä myös Tampereelle

Hiilidioksidipäästöjä vähentävät sähköautot ovat Suomessa vielä pieni mutta nopeasti nouseva ilmiö. Tämän vuoden alussa Suomessa oli rekisterissä 1 659 täyssähköautoa ja 5 719 ladattavaa hybridiautoa.

Finnpark ja Moovy haluavat myös edesauttaa sähköautojen latausverkoston laajenemista. Finnpark toi ensimmäisenä Tampereen keskustaan sähköautojen latauspisteitä. Yritys rakentaa latauspisteitä mutta ei itse operoi lataustoimintaa.

Tällä hetkellä P-Hämpissä on kuusi ja P-Frenckellissä kaksi latauspistettä. P-Hämpin latauspisteiden käyttö on vielä jonkin aikaa ilmaista. P-Frenckellissä lataus maksaa 12 snt / kWh. Lataus veloitetaan pysäköintimaksun lisäksi.

Tämän vuoden aikana helsinkiläinen Parkkisähkö-yritys alkaa operoida kaikkia latauspisteitä ja laskuttaa käytöstä kilowattituntipohjaisesti. Nykyiset latauspisteet päivitetään Parkkisähkön järjestelmään.

Latauspisteitä on tulossa P-Hämppiin tämän vuoden aikana lisää neljälle-kuudelle autolle. P-Hämeenpuistoon ollaan myös rakentamassa latauspiste kahdelle autolle, mutta tarkempaa aikataulua latauspisteiden valmistumisesta ei vielä ole.

Moovylla pääset myös P-Hämppiin ja P-Frenckelliin. Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi huoli vähemmän! 

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.