/ P-Arkki on Jyväskylän uusi lipukkeeton pysäköintihalli

P-Arkki on Jyväskylän uusi lipukkeeton pysäköintihalli

Pysäköinnin digitalisaatio etenee Jyväskylässä. Jyväskylän P-Arkki on uusi pysäköintitalo, jossa maksuvälineinä käyvät Moovy-sovellus ja maksukortit. Käteistä rahaa ja pysäköintilipukkeita ei P-Arkissa käytetä.

P-Arkki, Jyväskylä

Uudella Kankaan alueella sijaitseva P-Arkki on puomillinen, 7-tasoinen pysäköintitalo, jossa on 540 autopaikkaa. P-Arkki avataan käyttäjille tiistaina 15. elokuuta klo 12.

P-Arkkiin tulee käyttöön myös autopaikkakohtainen valo-opastin, joka näyttää, onko ruutu käytössä vai tyhjänä. Punainen valo palaa, kun ruutuun on auto pysäköitynä ja vihreä valo palaa, kun ruutu on tyhjä. Sama järjestelmä toimii tarkkana paikkalaskurina, joka näyttää halliin saapuvalle autoilijalle vapaiden paikkojen määrät ala- ja ylätasoilla.

Digitalisointi etenee Jyväskylässä

”Ensimmäisen lipukkeettoman pysäköintitalomme myötä otamme jälleen uuden askeleen eteenpäin pysäköinnin digitaalisessa kehityksessä”, Jyväs-Parkin toimitusjohtaja Hannu Leskinen sanoo tyytyväisenä.

Jyväs-Parkki on ollut Finnparkin kumppanina mukana aivan alusta asti, kun Moovy on levinnyt ympäri Suomen. Moovy on ollut jo vuosia käytössä Jyväskylän kadunvarsipysäköinnissä ja Jyväs-Parkin operoimissa maksullisissa pysäköintikohteissa.

”Finnparkin kanssa on ollut helppo tehdä yhteistyötä alusta saakka”, Leskinen sanoo. ”Meitä on aina kuunneltu, kun palvelua on kehitetty.”

P-Arkki, Jyväskylä
P-Arkki, Jyväskylä

Näin Moovy toimii

Moovy-palvelua on helppo käyttää. Puhelimen sovellukseen kirjaudutaan asiakkaaksi puhelinnumerolla. Sovellukseen lisätään vielä auton tai autojen rekisteritunnukset sekä maksukorttitiedot.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Pysäköintitaloon ajaessa kamera tunnistaa auton rekisterikilven, nostaa puomin automaattisesti ja pysäköinti käynnistyy. Kun auton ajaa ulos, puomi aukeaa taas ilman eri toimenpiteitä ja pysäköinti päättyy.

Moovy-sovellus näyttää reaaliaikaisesti pysäköintiajan ja veloittaa maksut jälkikäteen sovellukseen lisätyltä maksukortilta.

Moovy-asiakkaan ei siis tarvitse tehdä mitään muuta kuin ajaa halliin sisään, valita ruutunsa ja pysäköidä sekä ajaa hallista ulos. Sovellus hoitaa loput.

P-Arkki, perustiedot

P-Arkin katuosoite on Paperitehtaankatu 23. Alueen uutuuden takia kaikki karttasovellukset eivät välttämättä löydä virallista katuosoitetta, jolloin pysäköintitalo löytyy helpoiten ajamalla Kympinkadulle.

P-Arkki on uuden ajan pysäköintitalo, jossa pysäköinti hoituu sekä lyhytaikaisessa että pidempiaikaisessa käytössä ilman pysäköintilipukkeita ja -kortteja. Myös maksuliikenne on nykyaikaistettu, eli P-Arkissa lyhytaikaiset pysäköinnit maksetaan Moovy-sovelluksella tai korttimaksulla.

OsoitePaperitehtaankatu 23 (löytyy suuntaamalla Kympinkadulle)
Avoinna24/7
Autopaikkoja540
Tasoja7
Korkeus250 / 230 cm
Rekisterikilven tunnistusKyllä

P-Arkki: Pyöräparkki ja sähköauton lataus

Autopaikkojen lisäksi P-Arkissa on lukittu, maksullinen pyöräparkki noin 100 polkupyörälle hintaan 10 €/pyörä/kk. Pyöräilijä voi halutessaan tilata sellaisen käyttösopimuksen, joka sisältää varustekaapin ja sähköpyörän latausmahdollisuuden (15 €/pyörä/kk).

P-Arkin jokainen parkkiruutu on varustettu eTolpalla, joka on sekä sähköauton latausasema että auton lämmitystolppa. Suurin osa tolpista on teholtaan 3,6 kW. Lisäksi P-Arkissa on toistakymmentä parkkiruutua, joissa on tehokkaampi 11 kW:n latausmahdollisuus.

P-Arkki, Jyväskylä
P-Arkki, Jyväskylä

P-Arkki, hinnat

Lyhytaikaisen pysäköinnin hinnasto P-Arkissa (sis. ALV 24 %.)

1. alkava tunti          1,5 €

2. alkava tunti          1,5 €

Seuraavat alkavat tunnit 1 €

Vuorokausi               16 €

Sopimuspysäköinnin hinnat (tuotteet tarjolla Moovy-palvelun kautta):

24/7-sopimuspysäköinti 79,00 €/kk

Käyttömahdollisuus ma-su klo 00-24.

Arkisopimuspysäköinti (ns. työpaikkapysäköinti) 56,00 €/kk

Käyttömahdollisuus ma–pe klo 6–18. Näiden aikojen ulkopuolella hinta muodostuu lyhytaikaispysäköinnin hinnaston mukaisesti. Tuote tulee tarjolle Moovy-palvelun kautta.

Yöajan ja viikonloppujen kuukausisopimus 50,50 €/kk

Käyttömahdollisuus ma–pe klo 16–9 sekä la ja su 0–24. Näiden aikojen ulkopuolella hinta muodostuu lyhytaikaispysäköinnin hinnaston mukaisesti. Tuote tulee tarjolle vain Moovy-palvelun kautta.

Viikonloppusopimuspysäköinti 33,50 €/kk

Käyttömahdollisuus pe klo 16 alkaen ma klo 09 saakka. Näiden aikojen ulkopuolella hinta muodostuu lyhytaikaispysäköinnin hinnaston mukaisesti. Tuote tulee tarjolle vain Moovy-palvelun kautta.

Yleistietoa ja ohjeistusta Moovyn sopimuspysäköinnistä niin yksityisasiakkaille kuin yrityksillekin löydät täältä. https://moovy.fi/autoilijoille/sopimuspysakointi/

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link