/ Moovy: säästä pysäköinnissä sekä luontoa että hermojasi

Moovy: säästä pysäköinnissä sekä luontoa että hermojasi

Uusi Moovy-palvelu tekee pysäköinnistä sujuvaa. Kun se vähentää turhaa parkkipaikan etsimisrallia, se myös samalla vähentää keskusta-autoilun päästöjä.

Tampereen kaupunki haluaa liikennestrategiassaan edistää joukkoliikennettä, pyöräilyä ja jalankulkua. Tavoitteena on viihtyisän keskustan lisäksi tietenkin ympäristönsuojelu ja päästöjen vähentäminen.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita keskusta-autoilun kieltämistä, sillä modernissa kaupungissa tarvitaan kaikkia liikkumisen muotoja. Siksi etenkin keskustan autoilun sujuvuus on tärkeä osa päästöjen vähentämistä.

Melko hämmästyttävä tieto on se, että jopa 20-30 prosenttia keskusta-ajamisesta kaupungeissa läpi Euroopan on pysäköintipaikan etsimistä. Näin suuri osa kaupungin ydinalueissa autoilusta – ja samalla sen muodostamista ympäristölle haitallisista päästöistä – on siis turhaa pörräämistä korttelin ympäri ja kadulta toiselle parkkipaikkaa etsiessä.

Erillinen asia on toki vielä se, kuinka paljon se kuluttaa autoilijoiden hermoja päivästä toiseen ja vuodesta vuoteen.

Uuden Moovy-palvelun avulla pystyt säästämään sekä ympäristöä että hermojasi. Moovy tekee kaupunkiliikkumisesta mahdollisimman vaivatonta.

Moovyn karttasovelluksesta näet, mistä löytyy pysäköintihalleja tai kadunvarsien pysäköintialueita. Kunkin pysäköintikohteen kohdalla kartta näyttää sinulle, mitä eripituinen pysäköinti siellä maksaa eri kellonaikoina.

Pysäköintihalleissa Moovy toimii rekisterikilpitunnustuksen perusteella. Kun olet palveluun rekisteröitynyt asiakas, sinun ei tarvitse muuta kuin ajaa halliin sisään ja hallista ulos, puomit nousevat ilman mitään erillisiä toimenpiteitä.

Kadunvarsipysäköinnissä pysäköit haluamallesi paikalle, ja Moovy tunnistaa GPS-paikannuksella, mihin pysäköintimaksualueeseen paikka kuuluu. Pysäköinnin aloittaminen ja lopettaminen tapahtuvat helposti ja joustavasti Moovy-palvelun sisällä.

Tämä on pysäköinnin suunta maailmalla. Maaliskuussa Tampereen kaupungissa aloittaneen Moovyn nykyversio tulee vielä kehittymään tulevaisuudessa tavoilla, jotka tekevät liikkumisen, pysäköinnin ja palvelujen käyttämisen entistä sujuvammaksi kokonaisuudeksi.

Moovyn kehittäneellä Finnparkilla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi huoli vähemmän! 

Lue täältä lisää Moovy-palvelun hinnoittelusta ja muista yksityiskohdista

 

 

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.