/ Moovy on aina tamperelaisen ex-liikenneinsinööri Heikki Ikosen valinta

Moovy on aina tamperelaisen ex-liikenneinsinööri Heikki Ikosen valinta

Helppokäyttöinen, äärimmäisen mukava. Siinä termejä, jotka ensimmäisenä tulevat mieleen tamperelaiselle Heikki Ikoselle, 67, kun hän kuvailee suosimaansa Moovy-pysäköintisovellusta. Pitkän työuran liikenteen parissa tehnyt Ikonen arvostaa myös sitä, miten Moovy sujuvoittaa ja nopeuttaa pysäköintihallien toimintaa.

Heikki Ikosen eläkepäivien mieluisia harrastuksia ovat hiihtäminen ja kaikennäköinen puuhastelu kesämökillä Karkussa. Perheen kaksi autoa ovat ahkerassa käytössä Tampereella.

Työura tieliikenteen diplomi-insinööriksi aikoinaan valmistuneella Ikosella sujui tiiviisti liikenteen suunnittelun, teiden kunnossapidon ja erilaisten tiehankkeiden parissa. Valmistuttuaan hän työskenteli ensin vuosia konsulttifirmoissa tekemässä tiesuunnitelmia ja siirtyi sitten silloiseen tie- ja vesirakennuslaitokseen. Eläkkeelle siirtyessä työnantajana oli ELY-keskus.

Ikosen perheessä otettiin Moovy käyttöön melkein heti, kun palvelu tuli julkiseksi viitisen vuotta sitten. Palvelun tamperelaisella alkuperällä oli vaikutusta ratkaisuun, mutta ratkaisevaa oli se, että sovellus toimi sekä pysäköintihalleissa että kadunvarsissa. Nykyään he käyttävät Moovya useamman kerran viikossa.

”Varsinkin parkkihallissa Moovy on äärimmäisen kätevä, helppokäyttöinen ja mukava”, Ikonen aloittaa. ”Se, että sisään ja ulos ajaessa puomi nousee automaattisesti, tekee liikenteestä ylipäätään hallissa sujuvampaa ja parantaa hallikapasiteetin käyttöä”, vanha liikenneinsinööri sanoo.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Moovy toimii sekä halleissa että kadunvarsilla

Myös kadunvarsipysäköinti sujuu Moovylla Ikosen mukaan mutkattomasti, kun palvelu paikantaa autoilijan sijainnin mukaan, minkä jälkeen pysäköinnin voi käynnistää. Koko palvelussa kuitenkin vaivattomuus sekä kaduilla että pysäköintihalleissa on Ikoselle Moovyn tärkein etu muihin sovelluksiin verrattuna. Ikonen käyttää Moovya ensisijaisesti eli aina kun se on saatavilla.

Kehityskohteita Heikki Ikonen löytää Moovysta ainakin yhden.

”Kadunvarsipysäköinnissä on pari kertaa unohtunut katkaista pysäköinti palvelusta, kun on ajanut pois. Siinä voisi kokeilla samaa kuin hallipysäköinnissäkin, eli pysäköinti katkeaisi automaattisesti, kun autoilija lähtee liikkeelle pysäköinnin jälkeen”, Ikonen sanoo.

Tähänkin toiveeseen saa apua sovelluksen asetuksista. Niistä saa päälle sellaisen toiminnon, että Moovy muistuttaa pysäköinnin lopettamisesta, kun auto lähtee liikkeelle.

Heikki Ikosen valinta pysäköintisovelluksissa on selvä. Moovy on ykkönen.

Lataa sovellus App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Finnparkille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Finnparkin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Moovy-pysäköintisovellukselle oikeuden käyttää Avainlippua merkiksi suomalaisesta työstä. Moovy on täysin kotimainen palvelukokonaisuus, jota kehitetään suomalaisin asiantuntijaresurssein.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link