/ Moovy: mullistavan helppo hallipysäköinti

Moovy: mullistavan helppo hallipysäköinti

Pysäköintiä helpottava ja nopeuttava Moovy-sovellus (www.moovy.fi) on otettu käyttöön Jyväskylässä Jyväs-Parkin operoimissa maksullisissa pysäköintikohteissa sekä kadunvarsipysäköinnissä. Nyt yhdellä puhelimeen ladattavalla sovelluksella voi käyttää kaikkia pysäköintitapoja. Tätä ei ole mahdollistanut vielä yksikään toinen sovellus Jyväskylässä.

”Meille tärkeintä on yksinkertaisesti se, että haluamme tehdä pysäköinnin mahdollisimman helpoksi asiakkaalle. Moovyn avulla voimme tehdä tämän”, sanoo Jyväs-Parkin toimitusjohtaja Hannu Leskinen.

Jyväs-Parkilla on olemassa myös niin sanottu kuukausikortti, tilikortti ja erilaisia muita korttipohjaisia pysäköintipalveluja. Ne ovat yhä käyttökelpoisia, mutta tästä eteenpäin Jyväs-Parkki aikoo panostaa eniten Moovyn jatkokehitykseen yhteistyössä sovelluskehittäjän kanssa. Esimerkiksi tilikortin yrityskäyttäjille Moovy on helpompi ratkaisu sen takia, että sekä kadunvarsilla että pysäköintihalleissa asioinnin voi jatkossa hoitaa yhdellä tuotteella ja vain kerran kuussa veloitettuna. Moovy edustaa pysäköinnin tulevaisuutta.

Moovy-palvelua on helppo käyttää. Sovellukseen kirjaudutaan asiakkaaksi puhelinnumerolla. Sovellukseen lisätään vielä auton tai autojen rekisteritunnukset sekä maksukorttitiedot. Ajettaessa pysäköintitaloon kamerajärjestelmä tunnistaa auton rekisterikilven ja pysäköinti käynnistyy. Lipuketta ei enää tarvita, mikä vähentää pysäköinnin ympäristökuormaa huomattavasti. Kun auto ajetaan ulos, puomi aukeaa automaattisesti ja pysäköinti loppuu. Sovellus näyttää reaaliaikaisesti pysäköintiajan ja veloittaa maksut jälkikäteen antamaltasi maksukortilta.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta ja nauti pysäköinnin helppoudesta! 

Kadunvarsipysäköinnissä sovellus tunnistaa puhelimen GPS-paikannuksen avulla, mille pysäköintivyöhykkeelle auto on pysäköitynä. Pysäköintiajan voi valita itse, ja sitä voi myös lyhentää tai pidentää tarpeen mukaan.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Android ja iOS-puhelimiin. Moovyn palvelumaksu on 0,49€ / pysäköinti, kuitenkin enintään 4,95 euroa kuukaudessa. Sovelluksen on tehnyt tamperelainen Finnpark yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Moovy on ollut maaliskuusta lähtien käytössä Tampereen kadunvarsipysäköinnissä sekä lähes kaikissa pysäköintitaloissa. Sovellusta on tarkoitus kehittää koko ajan kattavammaksi palveluksi valtakunnallisesti ja näin tehdä pysäköinnistä entistäkin vaivattomampaa.

Moovy on nyt käytössä Tampereen lisäksi Jyväs-Parkin operoimassa kadunvarsipysäköinnissä Jyväskylässä sekä seuraavissa pysäköintikohteissa:

P-Asema

P-Cygnaeus

P-Kolmikulma

P-Matkakeskus

P-Paviljonki 1

P-Paviljonki 2

P-Pergamentti

P-Sairaala

P-Sokos

P-Tori

P-Kyllö

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.