/ Moovy-mobiilisovelluksella pysäköit helposti ilman kolikoita ja maksukortteja

Moovy-mobiilisovelluksella pysäköit helposti ilman kolikoita ja maksukortteja

Suomalainen pysäköintisovellus Moovy helpottaa maksullista kadunvarsipysäköintiä Helsingissä. Moovyn ansiosta autoilijan ei tarvitse nousta autosta maksamaan pysäköintiä eikä etsiä kolikoita ja kortteja sään armoilla.

Moovy-sovellus tarjoaa autoilijan elämää helpottavan vaihtoehdon pysäköinnin maksamiseen Helsingin kadunvarsipaikoilla. Moovy-sovelluksella autoilija voi käynnistää pysäköinnin autosta käsin heti pysäköintipaikan löydettyään, eikä kolikkoja ja maksukortteja tarvita. Pysäköinnin kestoa voi myös säätää tarpeen mukaan.

Moovy on täysin suomalainen, käyttäjälle turvallinen ja helppokäyttöinen pysäköintisovellus. Sovelluksen käyttöönotto on vaivatonta: autoilija lataa sovelluksen puhelimeensa ja syöttää maksukortin sekä käyttämiensä ajoneuvojen rekisteritunnukset. Moovy-sovelluksen lataaminen ei tuota pysyviä kuukausimaksuja. Periaate on yksinkertainen: jos sovellusta ei käytä, siitä ei myöskään joudu maksamaan.


Kadunvarsilla puhelin paikantaa autoilijan sijainnin, jonka perusteella Moovy-sovellus määrittää vyöhykekohtaisen parkkimaksun. Parkkimaksu Helsingissä on sama kaikille maksutavasta tai parkkisovelluksesta riippumatta. Helsingin kaupungin ykkösvyöhykkeellä yksi tunti maksaa neljä euroa (4 €) ja kakkosvyöhykkeellä kaksi euroa (2 €). Autoilija voi tarvittaessa itse säätää sijaintia. Autoilija määrittää pysäköintinsä keston, jota hän voi myös tarvittaessa muokata. Matkan jatkuessa autoilija lopettaa pysäköinnin Moovy-sovelluksen avulla. Moovyyn saa päälle asetuksen, joka muistuttaa autoilijaa, mikäli pysäköinti on jäänyt vahingossa päälle. Tällä varmistetaan, että käyttäjä maksaa vain pysäköintiajasta, ei ylimääräistä.


Helsingin kaupunki haluaa tukea ympäristöystävällisempiä valintoja ja myöntää vähäpäästöisille ajoneuvoille ja täyssähkökäyttöisille ajoneuvoille 50 prosentin (50 %) alennuksen pysäköintimaksuista kadunvarsipaikoilla. Autoilija voi ilmoittaa kaupunkiympäristön asiakaspalveluun vähäpäästöisen ajoneuvonsa, jonka jälkeen Moovy ottaa vähäpäästöisen ajoneuvon alennuksen automaattisesti huomioon.


Parkkimaksun lisäksi pysäköintisovelluksen käyttäjä maksaa palvelumaksua. Kaikilla palveluntarjoajilla on palvelumaksu; palveluntarjoajien maksuperusteet vaihtelevat. Moovy-sovelluksen hinnoittelumalli on selkeä ja edullinen: palvelumaksu on kiinteä 0,49 € per pysäköinti ilman prosenttiosuutta, toisin kuin kilpailijoilla. Maksut veloitetaan automaattisesti, ja niitä voi seurata Moovy- sovelluksessa. Tiedot ja kuitin pysäköinnistä saa puhelimen lisäksi halutessaan sähköpostiinsa.


Kilpailijoiden sovelluksista poiketen Moovy toimii automaattisesti myös pysäköintihalleissa. Moovy-halleissa autoilijan täytyy vain ajaa sisään ja ulos, eikä pysäköinnin takia tarvitse tehdä mitään ylimääräistä. Moovy on käytössä Helsingissä Triplan kauppakeskuksessa, Pasilan pysäköintihalleissa ja P-Torkkelissa sekä Espoon P-Lippulaivassa. Lisäksi Moovy käy Helsinki-Vantaan lentoaseman uudessa P1- ja P2-pysäköintihallissa ja terminaali 2:n edustalla olevassa pikaparkissa.


Moovylle on myönnetty Avainlippu-merkki osoituksena suomalaisesta työstä. Avainlippu-merkkien myöntämisestä vastaava Suomalaisen Työn Liitto toimii suomalaisen työn hyvinvoinnin ja menestyksen puolesta.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.