/ Moovy käyttöön Hämeenlinnan pysäköintihalleissa, hyödynnä ilmaisetu

Moovy käyttöön Hämeenlinnan pysäköintihalleissa, hyödynnä ilmaisetu

Helppo ja nopea Moovy-pysäköintisovellus on nyt käytössä Hämeenlinnan kolmessa parkkihallissa, eli Kaivoparkissa, Keinuparkissa ja Asemanrannan uudessa Pöölissä.

Moovy-käyttäjät voivat pysäköidä uudessa Pööli-pysäköintilaitoksessa ilmaiseksi marraskuun loppuun asti.

Moovy tuli Hämeenlinnaan jo kesällä 2019, kun se otettiin käyttöön Hämeenlinnan kaupungin katupysäköinnissä, jota Hämeenlinnan Pysäköinti Oy operoi. Lisäksi Moovy on käytössä Hämeensaaren, Vanajantien ja Hämeenkujan ulkopysäköintialueilla.

Myös Hämeenlinnassa selkeä trendi katupysäköinnissä on käteisen käytön väheneminen ja mobiilisovellusten yleistyminen. Elokuussa mobiilisovellusten osuus kaikista maksutapahtumista ylitti 50 prosenttia.

Moovy Hämeenlinnan kolmessa pysäköintihallissa

Nyt Moovy tuli lokakuussa myös kaupungin kaikkiin kolmeen pysäköintihalliin eli Kaivoparkkiin, Keinuparkkiin ja upouuteen Pööliin. Myös sopimuspysäköinnin voi ostaa Moovysta.

Kokemukset Moovysta Hämeenlinnan katupysäköinnissä ovat olleet hyviä, pysäköintiasiantuntija Jori Leppänen Hämeenlinnan Pysäköinnistä kertoo. Moovyn kehittäneen Finnpark oy:n kotimaisuus koetaan myös eduksi.

Leppänen mainitsee hallipysäköinnissä Moovy-järjestelmän erityiseduksi autojen rekisteritunnuksien kameratunnistuksen, jonka perusteella hallien puomit aukeavat automaattisesti sisään ja ulos ajaessa. Autoilijan ei tarvitse tehdä muuta kuin ajaa sisään, pysäköidä valitsemaansa ruutuun ja ajaa ulos. Pysäköinnin maksaminen hoituu Moovyn kautta ilman muita toimenpiteitä.

”Haluamme helpottaa asiakkaittemme pysäköintiä kaikin mahdollisin tavoin, ja Moovy auttaa meitä tässä tavoitteessamme”, Leppänen sanoo.

Pööli on uusin Hämeenlinnan pysäköintihalli

Asemanrantaan tuleva uusi pysäköintilaitos on saanut nimekseen Pööli. Uudesta nimestä vastaavat viereisen Pilke-päiväkodin asiakkaat eli pienet lapset, jotka saivat kunnian nimetä uuden pysäköintihallin. He päätyivät siihen, että paras nimi on Pööli.

Avajaistarjouksena pysäköinti on Pöölissä marraskuun loppuun asti ilmaista kaikille Moovy-pysäköijille.

Pööli avautui autoilijoille 15. lokakuuta. Pysäköintilaitokseen tulee yhteensä 600 autopaikkaa ja kaksi toimistotilaa. Lisäksi Pöölissä on tilat autopesulalle, rengasvarastolle, polkupyörien pysäköinnille, sähköavusteisten polkupyörien akkujen lataukselle sekä pyöräilyvarusteiden säilytykselle. Sähköautojen latausta (22kW) varten on kuusi autopaikkaa. Hidaslatauspisteet löytyvät kaikista Pöölin parkkiruuduista.

Pöölissä on käytössä 120 polkupyörän pyöräparkki. Pyöräilijä ostaa sopimuksen Moovyn kautta ja saa Hämeenlinnan Pysäköinniltä henkilökohtaisen ovikoodin, jolla pääsee pyörävarastoon sisään. Palvelusta veloitetaan kerran kuussa asiakkaan maksukortilta.

Moovyn lisäksi Hämeenlinnan pysäköintihalleissa ovat käytössä myös maksukortit ja käteinen raha.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.