/ Moovy helpottaa pysäköintiä Helsingin katutöiden aikaan

Moovy helpottaa pysäköintiä Helsingin katutöiden aikaan

Kesällä 2023 Helsingissä tehdään useita katutöitä, jotka vaikuttavat autoiluun kaupungissa. Kotimainen pysäköintisovellus Moovy helpottaa autoilijoiden elämää myös kiihkeällä katurakentamisen kaudella; Moovyn avulla autoilija voi pysäköidä helposti tarvittaessa keskustan ulkopuolella, sillä se käy maksullisen kadunvarsipysäköinnin lisäksi ulkoparkkipaikoilla ja pysäköintihalleissa.

Kotimainen mobiiliparkkisovellus Moovy on suunniteltu helpottamaan autoilijan elämää. Pysäköintiä sujuvoittava sovellus edistää Helsingin kantakaupungin palvelujen saavutettavuutta myös suurten katutöiden aikana. Auton voi pysäköidä keskustan ulkopuolelle; Moovy-sovelluksesta autoilija näkee kohteet – kadunvarsipaikat, ulkoparkkipaikat ja pysäköintihallit – joihin Moovy käy.

”Helsingin kaupungin pysäköintistrategiassa on huomioitu pysäköinnin digitalisaation mahdollisuudet kuten pysäköinnin palvelutason parantaminen ja kestävät liikkumisvalinnat. Esimerkiksi kadunvarteen autonsa pysäköivä voi tarvittaessa jatkaa matkaansa kaupunkipyörillä tai julkisella liikenteellä”, kuvaa  Finnparkin Helsingin liiketoiminnasta vastaava aluejohtaja Joni Mikkola. Finnpark Oy on kehittänyt ja tuottanut Moovy-sovelluksen. Se myös ylläpitää sovellusta palvelukokonaisuuksineen.

Moovy-sovelluksen lataaminen ei tuota pysyviä kuukausimaksuja. Periaate on yksinkertainen: jos sovellusta ei käytä, siitä ei myöskään joudu maksamaan.

Maksulliselle kadunvarsipaikalle pysäköitäessä puhelin tunnistaa autoilijan sijainnin, ja Moovy-sovellus veloittaa Helsingin kaupungin määrittämän vyöhykekohtaisen parkkimaksun. Parkkimaksu Helsingissä on sama kaikille maksutavasta tai parkkisovelluksesta riippumatta: Helsingin kaupungin ykkösvyöhykkeellä yksi tunti maksaa neljä euroa (4 €) ja kakkosvyöhykkeellä kaksi euroa (2 €). Helsingin kaupunki haluaa tukea ympäristöystävällisempiä valintoja ja myöntää vähäpäästöisille ajoneuvoille ja täyssähkökäyttöisille ajoneuvoille 50 prosentin (50 %) alennuksen pysäköintimaksuista kadunvarsipaikoilla.

Kadunvarressa autoilija määrittää pysäköintinsä keston, jota hän voi myös tarvittaessa muokata. Jos asiointi kaupungilla venyy, pysäköintiaikaa on helppo pidentää. Lähtiessään autoilija lopettaa pysäköinnin Moovy-sovelluksen avulla. Moovy voi myös muistuttaa autoilijaa, jos pysäköinti on jäänyt vahingossa päälle. Toiminto on pistettävissä päälle asetuksista.

Moovy toimii yhtä vaivattomasti puomittomissa ja puomillisissa pysäköintihalleissa. Moovy-halleissa autoilijan täytyy vain ajaa sisään ja ulos, eikä pysäköinnin takia tarvitse tehdä mitään ylimääräistä. Moovy on Helsingissä käytössä Pasilan pysäköintihalleissa ja P-Torkkelissa Torkkelinmäellä. Pysäköintihallien lisäksi Moovy on käytössä useilla eri ulkoparkkipaikoilla. Pysäköintihalleissa ja ulkoparkkipaikoilla, joita ei koske Helsingin kaupungin vyöhykehinnoittelu, on oma hinnastonsa, jonka näet Moovy-sovelluksesta.

Varsinaisen pysäköintihinnan lisäksi kaikki parkkisovellukset veloittavat palvelumaksun. Eri sovelluksilla on erilaiset maksuperusteet. Moovy-sovelluksen hinnoittelumalli on selkeä: palvelumaksu on kiinteä 49 senttiä per pysäköinti, ei vaikeaselkoisia prosenttiosuuksia. Maksut hoituvat puhelimen avulla ja niitä voi seurata sovelluksessa. Tiedot ja kuitin pysäköinnistä saa puhelimen lisäksi halutessaan sähköpostiinsa.

Moovy-sovellus palvelee autoilijaa myös Helsinki-Vantaan lentoaseman P1- ja P2-terminaalissa ja terminaalin edustalla olevissa pikaparkeissa. Sama sovellus on käytettävissä lisäksi yli kolmellakymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen.

Paikallisten matkaketjujen lisäksi pysäköintipalvelut ovat keskeinen osa valtakunnallisia matkaketjuja. Pääkaupunkiseudulta yksityisautoilijan matka voi jatkua eri matkustusmuodoilla – bussilla, junalla tai lentäen – eri puolille Suomea tai ulkomaille, kuvailee Mikkola.

Moovy on saanut sovelluskaupassa hyviä arvioita käyttäjiltä. Moovyn käyttöönotto ja hyödyntäminen on vaivatonta. Moovy-käyttäjän tukena on myös paljon kiitosta saanut asiakaspalvelu, joka palvelee tarvittaessa henkilökohtaisesti 24/7. Moovylle on myönnetty Avainlippu-merkki osoituksena suomalaisesta työstä. Avainlippu-merkkien myöntämisestä vastaava Suomalaisen Työn Liitto toimii suomalaisen työn hyvinvoinnin ja menestyksen puolesta. 

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.