/ Moovy helpottaa arkea hektisessä Helsingissä

Moovy helpottaa arkea hektisessä Helsingissä

Kotimainen mobiiliparkkisovellus Moovy on suunniteltu helpottamaan autoilijan elämää arjen pyörityksessä ja työelämän pendelöinnissä. Pysäköintiä sujuvoittava sovellus edistää myös Helsingin kantakaupungin palvelujen saavutettavuutta, kun keskustassa on ruuhkaa tai tietöiden aiheuttamia hidasteita.

Helsinki on tunnettu tapahtumistaan ja viihdetarjonnastaan. Helsinki naapurikuntineen on myös vilkas puolentoista miljoonan asukkaan kotiseutu ja yli 700 000 työllisen työmarkkina-alue. Helsingin seudun kunnat tarjoavat 32 prosenttia ja pelkästään Helsinki 17 prosenttia koko maan työpaikoista.Moni kulkee Helsinkiin ja lähikuntiin töiden takia. Tätä kutsutaan pendelöinniksi.1

Pendelöinnin lisäksi Helsinkiin ja Helsingissä liikkuvilla on erilaisia muita ­– asiointiin, matkailuun, vapaa-ajan viettoon, harrastuksiin ja perhe-elämään liittyviä – päivittäisiä tarpeita, jotka kasvattavat liikennemääriä kaupungissa. Helsingin keskustassa myös autoillaan yhä enemmän. Keskusta-alueen pysäköintikerrat ovat kasvaneet 20 prosenttia koronaa edeltävään aikaan verrattuna. Vuonna 2023 kaupungissa on aloitettu useita suuria katutöitä ja rakennushankkeita, jotka vaikuttavat sekä yksityisautoiluun että julkiseen matkustajaliikenteeseen.2

Tamperelainen kaupunkikehittämiseen ja pysäköintiratkaisuihin erikoistunut Finnpark Oy on hyödyntänyt Tampereen kasvavan keskusta-alueen kehittämisestä kertyneen kokemuksensa kotimaisen, koko maata palvelevan mobiiliparkkisovelluksen kehittämiseen. Tämä vuonna 2018 lanseerattu sovellus tunnetaan nimellä Moovy. Kiitetty sovellus helpottaa autoilijoiden elämää Tampereen lisäksi Helsingissä ja yli kolmellakymmenellä muulla paikkakunnalla ympäri Suomen. Sovelluskehityksestä ja siihen liittyvästä palvelukokonaisuudesta vastaa Finnpark Oy.

Kadunvarsipaikat ketterästi käyttöön

Moovyn käyttöönotto ja hyödyntäminen on vaivatonta. Sovelluksen lataaminen puhelimeen ei tuota pysyviä kuukausimaksuja. Periaate on yksinkertainen: jos sovellusta ei käytä, siitä ei myöskään joudu maksamaan.

Autoilija näkee kaikki kohteet – kadunvarsipaikat, ulkoparkkipaikat ja pysäköintihallit – joihin Moovy käy. Esimerkiksi Helsingin ruuhkat välttääkseen autoilija voi helposti pysäköidä myös keskustan ulkopuolelle. Mille tahansa maksulliselle kadunvarsipaikalle pysäköitäessä puhelin tunnistaa auton sijainnin, ja Moovy-sovellus osaa veloittaa automaattisesti Helsingin kaupungin määrittämän vyöhykekohtaisen parkkimaksun.

Vyöhykekohtainen parkkimaksuhan on Helsingissä sama kaikille maksutavasta tai parkkisovelluksesta riippumatta:

– ykkösvyöhykkeellä 4 € / tunti

– kakkosvyöhykkeellä 2 € / tunti.

Helsingin kaupunki myöntää vähäpäästöisille ajoneuvoille ja täyssähkökäyttöisille ajoneuvoille 50 prosentin (50 %) alennuksen pysäköintimaksuista kadunvarsipaikoilla.

Kadunvarressa autoilija määrittää pysäköintinsä keston, jota hän voi myös tarvittaessa muokata. Jos asiointi kaupungilla venyy, pysäköintiaikaa on helppo pidentää. Lähtiessään autoilija lopettaa pysäköinnin Moovy-sovelluksen avulla. Moovy voi myös muistuttaa autoilijaa, jos pysäköinti on jäänyt vahingossa päälle. Toiminto on pistettävissä päälle asetuksista.

Autoilijan monenlaiset pysäköintitarpeet

Moovy toimii yhtä vaivattomasti puomittomissa ja puomillisissa pysäköintihalleissa. Moovy-halleissa autoilijan täytyy vain ajaa sisään ja ulos, eikä pysäköinnin takia tarvitse tehdä mitään ylimääräistä. Moovy on Helsingissä käytössä Pasilan pysäköintihalleissa ja P-Torkkelissa Torkkelinmäellä.

Pysäköintihallien lisäksi Moovy on käytössä useilla eri ulkoparkkipaikoilla. Pysäköintihalleissa ja ulkoparkkipaikoilla, joita ei koske Helsingin kaupungin vyöhykehinnoittelu, on oma hinnastonsa, jonka autoilija näkee Moovy-sovelluksesta.

Moovy-sovellus palvelee autoilijaa myös Helsinki-Vantaan lentoaseman P1- ja P2-terminaalissa ja terminaalin edustalla olevissa pikaparkeissa.

Tietoa hinnoittelusta

Varsinaisen pysäköintihinnan lisäksi kaikki parkkisovellukset veloittavat palvelumaksun. Eri sovelluksilla on erilaiset maksuperusteet.

Moovy-sovelluksen hinnoittelumalli on selkeä: palvelumaksu on kiinteä 49 senttiä per pysäköinti, ei vaikeaselkoisia prosenttiosuuksia. Paljon pysäköivät autoilijat ovat kiittäneet Moovyn maksukattoa, jonka ansiosta he maksavat palvelumaksun vain enintään kymmenestä pysäköinnistä kuukaudessa, pysäköivätpä he kuinka monta kertaa tahansa kuukauden aikana.

Maksut hoituvat puhelimen avulla ja niitä voi seurata sovelluksessa. Tiedot ja kuitin pysäköinnistä saa puhelimen lisäksi halutessaan sähköpostiinsa.

Se kiitetty kotimainen

Moovy on saanut sovelluskaupassa hyviä arvioita käyttäjiltä. Moovy-käyttäjän tukena on paljon kiitosta saanut asiakaspalvelu, joka palvelee tarvittaessa henkilökohtaisesti 24/7. Moovylle on myönnetty Avainlippu-merkki osoituksena suomalaisesta työstä. Avainlippu-merkkien myöntämisestä vastaava Suomalaisen Työn Liitto toimii suomalaisen työn hyvinvoinnin ja menestyksen puolesta.

Tutustu ja lataa: https://moovy.fi

Lähteet:

1 https://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/21_05_26_Tutkimuskatsauksia_2_Ansala.pdf
2 https://yle.fi/a/74-20035439

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.