/ Moovy auttaa Helsingin tapahtumakesässä pysäköijää

Moovy auttaa Helsingin tapahtumakesässä pysäköijää

Kesällä pääkaupunki on täynnä lukuisia erilaisia kulttuuri- ja urheilutapahtumia. Kesän 2023 parhaaseen tapahtuma-aikaan kaupungissa tehdään myös useita katutöitä, jotka vaikuttavat autoiluun kaupungissa.  Kotimainen pysäköintisovellus Moovy helpottaa tapahtumiin autolla tulevan elämää katutöiden aikaan.

Helsingin vilkas tapahtumasesonki on alkanut jo toukokuussa, ja jatkuu aktiivisenä koko kesä-, heinä- ja elokuun, eikä syksynkään tapahtumakalenteri hiljainen ole. Tapahtumat houkuttelevat ihmisiä läheltä ja kaukaa, ja moni tulee paikalle autolla. Kotimainen mobiiliparkkisovellus Moovy on suunniteltu helpottamaan autoilijan elämää. Pysäköintiä sujuvoittava palvelu edistää Helsingin kantakaupungin tapahtumien saavutettavuutta myös kesän 2023 suurten katutöiden aikana. Auton voi pysäköidä keskustan ulkopuolelle; Moovy-sovelluksesta autoilija näkee kohteet – kadunvarsipaikat, ulkoparkkipaikat ja pysäköintihallit – joihin Moovy käy. 

Autoilijan ei tarvitse jännittää Moovy-sovelluksen lataamista. Lataaminen ei tuota pysyviä kuukausimaksuja. Periaate on yksinkertainen: jos sovellusta ei käytä, siitä ei myöskään joudu maksamaan. 

Maksulliselle kadunvarsipaikalle pysäköitäessä puhelin tunnistaa autoilijan sijainnin, ja Moovy-sovellus veloittaa Helsingin kaupungin määrittämän vyöhykekohtaisen parkkimaksun. Parkkimaksu Helsingissä on sama kaikille maksutavasta tai parkkisovelluksesta riippumatta: Helsingin kaupungin ykkösvyöhykkeellä yksi tunti maksaa neljä euroa (4 €) ja kakkosvyöhykkeellä kaksi euroa (2 €). Helsingin kaupunki haluaa tukea ympäristöystävällisempiä valintoja ja myöntää vähäpäästöisille ajoneuvoille ja täyssähkökäyttöisille ajoneuvoille 50 prosentin (50 %) alennuksen pysäköintimaksuista kadunvarsipaikoilla.

Kadunvarressa autoilija määrittää pysäköintinsä keston, jota hän voi myös tarvittaessa muokata. Jos tapahtuma viekin arvioitua enemmän aikaa, myös pysäköintiaikaa on helppo pidentää. Lähtiessään autoilija lopettaa pysäköinnin Moovy-sovelluksen avulla. Moovy voi myös muistuttaa autoilijaa, jos pysäköinti on jäänyt vahingossa päälle. Toiminto on pistettävissä päälle asetuksista.

Moovy toimii yhtä vaivattomasti puomittomissa ja puomillisissa pysäköintihalleissa. Moovy-halleissa autoilijan täytyy vain ajaa sisään ja ulos, eikä pysäköinnin takia tarvitse tehdä mitään ylimääräistä. Moovy on Helsingissä käytössä Pasilan pysäköintihalleissa ja P-Torkkelissa Torkkelinmäellä. Pysäköintihallien lisäksi Moovy on käytössä useilla eri ulkoparkkipaikoilla. Pysäköintihalleissa ja ulkoparkkipaikoilla, joita ei koske Helsingin kaupungin vyöhykehinnoittelu, on oma hinnastonsa, jonka näet Moovy-sovelluksesta. 

Varsinaisen pysäköintihinnan lisäksi kaikki parkkisovellukset veloittavat palvelumaksun. Eri sovelluksilla on erilaiset maksuperusteet. Moovy-sovelluksen hinnoittelumalli on selkeä: palvelumaksu on kiinteä 49 senttiä per pysäköinti, ei vaikeaselkoisia prosenttiosuuksia. Maksut hoituvat puhelimen avulla ja niitä voi seurata sovelluksessa. Tiedot ja kuitin pysäköinnistä saa puhelimen lisäksi halutessaan sähköpostiinsa.

Moovy on saanut sovelluskaupassa hyviä arvioita käyttäjiltä. Moovyn käyttöönotto ja hyödyntäminen on vaivatonta. Moovy-käyttäjän tukena on myös paljon kiitosta saanut asiakaspalvelu, joka palvelee tarvittaessa henkilökohtaisesti 24/7. Moovylle on myönnetty Avainlippu-merkki osoituksena suomalaisesta työstä. Avainlippu-merkkien myöntämisestä vastaava Suomalaisen Työn Liitto toimii suomalaisen työn hyvinvoinnin ja menestyksen puolesta. 

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän

Esimerkkejä tapahtumista: 

Helsinki Chamber Music Festival 5.–8.7.

Helsinki Cup 10.–15.7.

Depeche Mode 8.8.

Flow Festival 11.–13.8.

BMW Helsinki Marathon 2023 19.8.

Viapori Jazz 22.–26.8.

Helsinki Biennaali 17.9. asti

Näe ja koe lisää: https://www.myhelsinki.fi/

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.