/ Mobiiliparkkisovellus helpottaa kadunvarsipysäköintiä Helsingissä

Mobiiliparkkisovellus helpottaa kadunvarsipysäköintiä Helsingissä

Suomalainen pysäköintisovellus Moovy helpottaa maksullista kadunvarsipysäköintiä Helsingissä. Sama sovellus käy myös useissa pysäköintihalleissa, Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja yli kolmellakymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen.

Moovy helpottaa autoilijan elämää. Kun pysäköintiin ei kulu turhaa aikaa ja päänvaivaa, autoilija voi keskittyä siihen, mihin ja miksi hän on matkalla. Moovyn käyttöönotto on vaivatonta; autoilija lataa sovelluksen puhelimeensa ja syöttää maksukortin sekä käyttämänsä ajoneuvon rekisteritunnuksen. Moovy onkin saanut sovelluskaupassa hyviä arvioita käyttäjiltä.

Moovy-sovelluksen lataaminen ei tuota pysyviä kuukausimaksuja. Periaate on yksinkertainen: jos sovellusta ei käytä, siitä ei myöskään joudu maksamaan. Kadunvarsilla puhelin paikantaa autoilijan sijainnin, jonka perusteella Moovy-sovellus määrittää vyöhykekohtaisen parkkimaksun. Parkkimaksu Helsingissä on sama kaikille maksutavasta tai parkkisovelluksesta riippumatta. Helsingin kaupungin ykkösvyöhykkeellä yksi tunti maksaa neljä euroa (4 €) ja kakkosvyöhykkeellä kaksi euroa (2 €). Autoilija voi tarvittaessa itse säätää sijaintia. Autoilija määrittää pysäköintinsä keston, jota hän voi myös tarvittaessa muokata. Jos asiointi kaupungilla venyy, pysäköintiaikaa on helppo pidentää. Lähtiessään autoilija lopettaa pysäköinnin Moovy-sovelluksen avulla. Moovy myös muistuttaa autoilijaa, jos pysäköinti on jäänyt vahingossa päälle.

Helsingin kaupunki haluaa tukea ympäristöystävällisempiä valintoja ja myöntää vähäpäästöisille ajoneuvoille ja täyssähkökäyttöisille ajoneuvoille 50 prosentin (50 %) alennuksen pysäköintimaksuista kadunvarsipaikoilla.

Parkkimaksun lisäksi pysäköintisovelluksen käyttäjä maksaa palvelumaksua. Eri palveluntarjoajilla on erilaisia maksuperusteita. Moovy-sovelluksen hinnoittelumalli on selkeä ja edullisin: palvelumaksu on kiinteä 0,49 € per pysäköinti ilman prosenttiosuutta, toisin kuin kilpailijoilla. Maksut hoituvat puhelimen avulla ja niitä voi seurata sovelluksessa. Tiedot ja kuitin pysäköinnistä saa puhelimen lisäksi halutessaan sähköpostiinsa.

Kilpailijoiden sovelluksista poiketen Moovy toimii automaattisesti myös puomillisissa pysäköintihalleissa. Moovy-halleissa autoilijan täytyy vain ajaa sisään ja ulos, puomit nousevat automaattisesti, eikä pysäköinnin takia tarvitse tehdä mitään ylimääräistä. Moovy on käytössä Helsingissä Triplan kauppakeskuksessa, Pasilan pysäköintihalleissa ja P-Torkkelissa sekä Espoon P-Lippulaivassa. Moovy käy myös Helsinki-Vantaan lentoaseman uudessa P1- ja P2-terminaalissa ja terminaalin 2:n edustalla olevassa T2-pikaparkissa.

”Helsingin kaupungin pysäköintistrategiassa on huomioitu pysäköinnin digitalisaation mahdollisuudet kuten pysäköinnin palvelutason parantaminen ja kestävät liikkumisvalinnat. Kadunvarteen autonsa pysäköivä voi tarvittaessa jatkaa matkaansa kaupunkipyörillä tai julkisella liikenteellä”, sanooFinnparkin Helsingin liiketoiminnasta vastaava aluejohtaja Joni Mikkola. Finnpark Oy on kehittänyt ja tuottanut Moovy-sovelluksen. Se myös ylläpitää sovellusta palvelukokonaisuuksineen. 

”Sujuvat pysäköintiratkaisut helpottavat kantakaupungin palvelujen saavutettavuutta. Paikallisten matkaketjujen lisäksi pysäköintipalvelut ovat keskeinen osa valtakunnallisia matkaketjuja. Pääkaupunkiseudulta yksityisautoilijan matka voi jatkua eri matkustusmuodoilla – bussilla, junalla tai lentäen – eri puolille Suomea tai ulkomaille.”

Moovylle on myönnetty Avainlippu-merkki osoituksena suomalaisesta työstä. Avainlippu-merkkien myöntämisestä vastaava Suomalaisen Työn Liitto toimii suomalaisen työn hyvinvoinnin ja menestyksen puolesta.

Tutustu ja lataa: https://moovy.fi

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link