/ Maailman suurin kansainvälinen yleisurheilukilpailu järjestetään tänä vuonna Ratinassa – Moovyn avulla pääset helposti paikalle

Maailman suurin kansainvälinen yleisurheilukilpailu järjestetään tänä vuonna Ratinassa – Moovyn avulla pääset helposti paikalle

Nuorten alle 20-vuotiaiden yleisurheilun MM-kisat järjestetään 10.-15. heinäkuuta Tampereen Ratinalla. Suomessa ei välttämättä vielä ymmärretä, miten merkittävä urheilutapahtuma yleisurheilun ystäville on nyt tarjolla.

-Näiden kisojen kolme merkittävintä ominaisuutta ovat kansainvälisyys, ainutlaatuisuus ja suomalaisten vahvat mitalimahdollisuudet, Suomen Urheiluliiton Tiina Haapanen sanoo. Haapanen toimii kisojen markkinointipäällikkönä.

Kun aikuisten maailmanmestaruuskisoissa vietetään välivuotta, alle 20-vuotiaiden MM-kisat ovat tämän vuoden ehdottomasti suurin kansainvälinen yleisurheilutapahtuma koko maailmassa. Ainutlaatuisuudesta kertoo se, että näitä kisoja ei ole koskaan aiemmin järjestetty Pohjoismaissa. Edellisen kerran Suomessa on järjestetty yhtä merkittävä yleisurheilukilpailu vuonna 2005, kun Helsingissä taisteltiin aikuisten maailmanmestaruuksista.

Myös tulostasossa on syytä unohtaa mielikuvat juniorikisoista, sillä monissa lajeissa ollaan aikuisten maailman kärkitasolla. Vain yhtenä esimerkkinä voidaan nostaa Ruotsin 18-vuotias seipään ihmepoika Armand Duplantis, joka on tällä kaudella hypännyt Ruotsin ennätyksen 593 ja loisti vastikään Tukholman Timanttiliigan kilpailussa. Yrittääkö hän jo kuutta metriä Tampereella? Ratinan aiempi, Jani Lehtosen nimissä oleva seiväsennätys 578 vuodelta 1993 on joka tapauksessa helisemässä.

-Näissä kisoissa rikotaan lukuisia kausiennätyksiä ja Ratina-ennätyksiä, Haapanen lupaa. Hän pitää todennäköisenä myös suomalaisurheilijoiden nousemista MM-mitalisijoille.

Saavutko kisoihin autolla? Näin saat käyttöösi uuden ja hienon Moovy-palvelun!

Uuden Moovy-pysäköintipalvelun avulla voit pysäköidä sujuvammin kuin koskaan sekä pysäköintihalleissa että kadunvarsilla. Kisa-areena Ratinaa lähellä ovat pysäköintihalleista P-Ratina, P-Hämppi ja P-Hämeenpuisto.

Kun käytät Moovya pysäköintihalliin mennessäsi, ajat vain halliin sisään ja sieltä ulos ja puomi nousee automaattisen rekisterinumeron tunnistamisen perusteella. Koko prosessi puomin luona kestää 1-2 sekuntia.

Moovyn käyttöönotto on helppoa. Lataa puhelimeesi Moovy-sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta. Kirjaudu palveluun puhelinnumerollasi. Sinulle lähetetään tekstivistinä kertakäyttöinen vahvistuskoodi, jonka voit syöttää palveluun. Palvelussa lisäät rekisterinumerosi ja haluamasi maksutilin ja sen jälkeen palvelu on välittömästi käytössäsi.

Moovyn avulla voit myös kisojen aikana liikkua ja käyttää keskustan palveluita juuri niin sujuvasti kuin modernissa kaupunkielämässä kuuluukin.

Lue tästä lisää Moovy-palvelusta. 

Sisään pääsee halvalla

Koska urheilijoiden rekisteröinti on yhä käynnissä, kaikkia osallistuvia maailmantähtiä ei vielä tiedetä. Suomen joukkue julkistetaan kesäkuun loppupuolella.

Kisojen kokonaiskatsojamäärässä tavoitteena on noin 30 000 katsojaa kuuden päivän aikana.

Kisoihin saapuu noin 1 700 urheilijaa noin 170 maasta. Kun mukaan otetaan muut joukkueiden jäsenet, paikan päälle Tampereelle saapuu yli 2 000 kisavierasta.

Kisojen järjestäjät ovat halunneet pitää lipun hinnoissa riman matalalla. Katetussa päiväkatsomossa päivälippu maksaa 17,50 euroa, aurinkokatsomoissa B, C tai D hinta on 12,50 euroa. Vastaavat hinnat koko kisat kattavaan kuuden päivän lippupakettiin ovat 59 euroa (pääkatsomo) ja 45 euroa (aurinkokatsomot). Paikkoja ei ole numeroitu, joten oman paikkansa voi katsomonosassaan valita vapaasti.

Yksi kisojen tärkeistä ulkourheilullisista teemoista on ympäristönsuojelu. Tämä realisoituu selkeimmin hanaveden suosimisen kautta. Suomalainen hanavesi on puhdasta ja turvallista, mutta kaikille kansainvälisille vieraille tämä ei välttämättä ole selvää, joten kisoissa tuodaan vahvasti esiin hanaveden ja uudelleen täytettävien vesipullojen käyttäminen. Näin vähennetään turhan muovijätteen määrää.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.