/ Kangasalan Kuohunparkki: käteinen ja lipukkeet historiaan

Kangasalan Kuohunparkki: käteinen ja lipukkeet historiaan

Kotimainen Moovy-pysäköintisovellus on jo kolmatta vuotta käytössä Tampereen itäpuolella Kangasalan Kuohunparkki-pysäköintitalossa. Digitalisaatio etenee nyt Kuohunparkissa, kun käteisen rahan käyttö ja vanhan ajan lipukkeet poistuvat käytöstä. Sama kehitys on viime vuosina tapahtunut Tampereen ja muun Suomen parkkihalleissa.

Pysäköinti Kuohunparkki-pysäköintihallissa tapahtuu maanantaista 26. syyskuuta alkaen muuten tuttuun tapaan, maksutavoissa vain siirrytään Moovy-sovellukseen ja maksukorttiin.

Kuohunparkissa on yksi maksupiste pankki- tai luottokorttia käyttäville asiakkaille. Moovy-käyttäjien ei tuttuun tapaan tarvitse tehdä muuta kuin pysäköidä haluamaansa ruutuun, ja maksu hoituu sovelluksen kautta ilman eri toimenpiteitä.

Kuohunparkki sijaitsee lyhyen matkan päässä Kangasalan torilta, uimahallin, Kangasala-talon ja Kuohu-hotellin vieressä. Sisään ja ulos ajetaan Kirkkojärventien puolelta.

Kuohunparkki-pysäköintitalossa on neljä kerrosta ja 330 paikkaa. Hallissa on kuusi sähköauton latauspistettä.

Kuohunparkissa pysäköinti on ilmaista ensimmäisten kolmen tunnin ajan. Seuraavat kolme tuntia pysäköinti maksaa 1,50 euroa tunnilta ja sen jälkeen euron tunnilta.

Moovy: kätevä suomalainen pysäköintipalvelu

Moovy-palvelua on erittäin helppo käyttää. Älypuhelimen sovellukseen kirjaudutaan asiakkaaksi puhelinnumerolla. Sovellukseen lisätään vielä auton tai autojen rekisteritunnukset sekä maksukorttitiedot.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Ajettaessa pysäköintitaloon kamera tunnistaa auton rekisterikilven, nostaa puomin automaattisesti ja pysäköinti käynnistyy. Kun auton ajaa ulos, puomi aukeaa taas ilman eri toimenpiteitä ja pysäköinti päättyy.

Moovy-sovellus näyttää reaaliaikaisesti pysäköintiajan ja veloittaa maksut jälkikäteen antamaltasi maksukortilta. Moovyn myötä asiakkaan ei enää tarvitse tehdä erillisiä maksutoimenpiteitä pysäköinnin yhteydessä.

Moovy toimii nykyään Helsingissä, Tampereella, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Mikkelissä, Seinäjoella, Hämeenlinnassa, Lappeenrannassa ja monilla muilla paikkakunnilla.

Moovyn on kehittänyt ja sitä ylläpitää tamperelainen Finnpark oy.

Lue myös: Moovy on nyt käytössä Kangasalan Kuohunparkissa

Finnparkille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Finnparkin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Moovy-pysäköintisovellukselle oikeuden käyttää Avainlippua merkiksi suomalaisesta työstä. Moovy on täysin kotimainen palvelukokonaisuus, jota kehitetään suomalaisin asiantuntijaresurssein.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link