/ Jo huimat 99,95% tunnistetaan

Jo huimat 99,95% tunnistetaan

Rekisterintunnistus on Moovyn hallipysäköinnissä keskeinen teknologia. Toimiva ja ajanmukainen rekisterintunnistus takaa sujuvan asiakaskokemuksen ja VIP-tunteen, jota Moovy-asiakkaat suuresti arvostavat.

Toimiessaan rekisterintunnistus on arjen pysäköinnin huomaamaton helpottaja, mutta jo yksittäiset tunnistusvirheet saavat asiakkaiden verenpaineen koholle. Rekisterintunnistus on kuitenkin teknologia, jossa on aina hyväksyttävä jonkinlainen virhemarginaali. Tunnistustarkkuutta on pystytty viime aikoina parantamaan huimasti sekä uusilla kameroilla ja hahmontunnistusalgoritmeilla että tunnistuslogiikkaa kehittämällä. Silti tarkkuus pysyy aina alle 100%. Virheitä aiheuttavat likaiset, lommoiset tai kuluneet kilvet, ruosteiset kiinnitysruuvit eri kohdissa kilpeä, kovat ajonopeudet, epäedullinen kamerakulma suhteessa ajoneuvoon, jne. Uudet kamerat käyttävät tunnistuksen tukena infrapunavalaistusta, jota kilvet pääsääntöisesti heijastavat hyvin mutta vanhat heijastinpinnaltaan kuluneet, silmin kuitenkin luettavissa olevat, kilvet saattavat näyttää infrapunavalossa suttuisilta. Infrapunavalaistusta kannattaa kuitenkin käyttää, koska se parantaa tunnistusta kunnossa olevilla kilvillä ja etenkin hankalissa sää- ja valaistusolosuhteissa.

Rekisterintunnistuksessa pyritään optimoimaan sekä luotettavuutta että nopeutta. Puomin takana vietetyt sekunnit ovat pitkiä, joten tunnistustulos on pyrittävä saamaan valmiiksi kohtuullisessa ajassa. Optimoimalla tunnistuslogiikkaa, olemme onnistuneet Finnparkin kohteissa pääsemään Moovyssa jo 99,95% tunnistustarkkuuteen. Näinkin suuri tunnistusprosentti tarkoittaa kuitenkin sitä, että yksi kahdestatuhannesta tunnistuksesta antaa väärän tuloksen. Väärästä tuloksesta on tyypillisesti seurauksena se, että puomi ei aukea ja edessä on yhteydenotto pikapuhelimella asiakaspalveluun. Joskus harvoin käy niin onnettomasti, että väärä tunnistustulos täsmää Moovy-asiakkaan rekisteritunnukseen ja pysäköinti käynnistyy tälle Moovy-asiakkaalle vaikka hän ei olisi edes samalla paikkakunnalla. Tämä on tietenkin kyseisen asiakkaan kohdalla hyvin ikävä juttu, mutta asiakaspalvelumme hoitaa kuitenkin nämäkin tapaukset kuntoon.

Rekisterintunnistus on siis jo hyvin kypsää ja vakiintunutta teknologiaa. Epäonnistuneita tunnistuksia tapahtuu selkeästi vähemmän kuin vuosikymmeniä käytössä olleilla magneettiraitalipukkeilla. Luotettavuus on mahdollistanut yksinomaan rekisterintunnistukseen perustuvat palvelut, kuten Moovy-hallipysäköinti.

 

 

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.