/ Halliin sisään ja ulos ilman turhia pysähtelyjä: tätä on Moovy!

Halliin sisään ja ulos ilman turhia pysähtelyjä: tätä on Moovy!

Nyt voit ottaa käyttöön mullistavan uuden pysäköintipalvelun Moovyn, joka tekee pysäköintihallien käytöstä täydellisen mutkatonta. Kun olet rekisteröitynyt Moovyn käyttäjäksi, sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin ajaa halliin sisään ja puomi nousee rekisterikilven tunnistuksen perusteella automaattisesti. Pysäköinnin jälkeen sama juttu: Moovy-asiakas yksinkertaisesti ajaa hallista ulos ja puomi nousee taas ilman eri toimenpiteitä.

Moovyn myötä voit unohtaa vanhan maailman lippuset ja lappuset, automaattien etsimisen tai niillä jonottamisen. Pysäköintihalleissa asiointi toimii niin kuin sen olisi aina pitänytkin toimia –  saumattomana osana kaupungissa liikkumisen ja kauppojen ja muiden palvelujen kokonaiselämystä.

Halliin ajaessasi näet sovelluksesta, mihin olet ajamassa ja mitä pysäköinti siellä maksaa. Jos olet unohtanut puhelimen kotiin tai jos siitä loppuu akku, pysäköinti toimii kuitenkin täsmälleen samalla tavalla. Ajat vain sisään ja pysäköinnin jälkeen ulos, kännykkää ei siihen tarvita.

Jos käytät pysäköintilaitosta, johon pääsee vain lukittujen ovien kautta, tarvitset kuitenkin kännykkäsi, josta näet ovikoodin.

Pysäköinnin aikana juokseva kello näyttää sovelluksessa pysäköintiajan etenemisen.

Kun pysäköinti on poistuttaessa päättynyt, palvelu kertoo, kuinka pitkään se kesti ja kuinka paljon se maksoi.

Käytetyt pysäköintipalvelut veloitetaan jälkikäteen kuukausittain. Laskutusjaksot saattavat alussa vaihdella jonkin verran.

Missä Moovy toimii?

Palvelun alkuvaiheessa Moovy toimii Tampereella Finnparkin pysäköintihalleissa (katso lista jutun lopusta) ja Tampereen kaupungin katupysäköinnissä. Moovy -sovelluksen karttanäkymästä näet aina, onko Moovy käytettävissä kyseisessä pysäköintikohteessa.

Miten Moovyn saa käyttöönsä?

Moovyn käyttöönotto on helppoa.

Lataa puhelimeesi Moovy-sovellus Google Play -kaupasta tai App Storesta. Kirjaudu palveluun puhelinnumerollasi. Sinulle lähetetään tekstivistinä kertakäyttöinen vahvistuskoodi, jonka voit syöttää palveluun.

Lisää rekisterinumerosi ja käyttämäsi maksukortin tiedot. Jos sinulla on käytössäsi useampia autoja, voit tallentaa niiden kaikkien rekisterinumeron Moovyyn.

Hallipysäkönti on automaattisesti päällä palvelussa.  Pitämällä sen aktiivisena sallit rekisterikilven tunnistuksen hallipysäköinnissä ja puomit avautuvat sinulle automaattisesti. Voit myös ottaa sen pois päältä ja käyttää Moovya vain katupysäköinnissä.

Mitä Moovyn käyttäminen maksaa?

Varsinainen pysäköintimaksu on sama kuin aina ennenkin, pysäköit sitten kadunvarressa tai hallissa. Moovyn käytöstä veloitetaan 0,49 euron palvelumaksu per pysäköintitapahtuma. Palvelumaksu on kuukauden aikana enintään 4,95 euroa. Jos siis pysäköit autosi vaikka joka päivä, Moovyn käyttö maksaa silti enimmillään 4,95 euroa kuukaudessa.

Miten pysäköintini veloitetaan?

Käytetyt pysäköintipalvelut veloitetaan jälkikäteen palveluun lisätyltä maksukortilta. Tällä hetkellä käytössä on korttiveloitus, mutta myöhemmin mukaan tulee myös laskutusmahdollisuus.

Moovy-pysäköintihallit:

P-Frenckell

P-Hämppi

P-Koskikeskus

P-Asema

P-Näsinkulma

P-Plevna

P-Hämeenpuisto

P-Noutoparkki

P-Tullintori

P-Tampere-talo

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.