/ Finnpark Hämppi: ei enää lipukkeita tai käteistä

Finnpark Hämppi: ei enää lipukkeita tai käteistä

Tampereen keskustan toiseksi isoin pysäköintihalli Finnpark Hämppi muuttuu 11. huhtikuuta alkaen täysin lipukkeettomaksi. Kun yhteiskunta digitalisoituu, myös pysäköinti käy läpi saman muutoksen ja pysäköinnin maksaminen siirtyy suurelta osin mobiilisovelluksiin. Tämä muutos on ollut jo jonkin aikaa käynnissä Finnparkin pysäköintikohteissa.

Tampereen ytimessä sijaitsevassa Finnpark Hämpissä ei 11.4. alkaen enää käytetä lipukkeita eikä käteistä pysäköinnin maksamiseen. Jatkossa maksuvälineinä toimivat Moovy-pysäköintisovellus ja maksukortit.

Maksupisteitä on korttimaksuja varten jokaisessa portaikossa. Muutoksena aikaisempaan maksupisteet sijaitsevat nyt vain hissikuilujen alemmalla tasolla. Suuri osa asiakkaista maksaa pysäköinnin Moovy-sovelluksella, joten maksupisteitä ei enää tarvita niin paljoa kuin aikaisemmin.

Vanhojen maksuautomaattinen purkaminen ja uusien seinäpintojen rakentaminen on jo alkanut. Uudet maksupisteet ovat käytössä 11.4. alkaen.

Asiakkaat, joilla ei ole Moovy-sovellusta, pääsevät jalankulkuovista sisään soittamalla pikapuhelimella asiakaspalveluun 03 3878 222. Asiakaspalvelu vastaa 24/7.

Asennus tehdään 4. huhtikuuta alkavalla viikolla. Asennustyöstä saattaa aiheutua pientä häiriötä asiakkaille, mutta pysäköintilaitos on normaalisti käytössä koko muutoksen ajan.

Finnpark Hämppi: liki tuhat autopaikkaa

Finnpark Hämppi on Tampereen pääkadun alla sijaitseva pysäköintihalli, jossa on 972 autopaikkaa. Tampereen laajin pysäköintilaitos ulottuu Tullintorin reunalta aina Hämeensillalle asti. Seitsemällä eri hissiyhteydellä pääsee nopeasti suoraan ydinkeskustan palveluihin. Hämpissä on myös autojen pesupalvelu, jonne auton voi jättää ostosten tai työpäivän ajaksi pesuun.

Sähköauton latauspisteitä on kuusi, ja niitä operoi Parkkisähkö. Kaksi paikkaa sijaitsee Stockmannin portaan läheisyydessä ja neljä VR:n hissin lähellä.

Toisen sisäänkäynnin, Tullinrampin, yhteydessä on Noutoparkki, jossa on 50 sähköauton latauspaikkaa, 10 nopeaa (22 kW) ja 40 hitaampaa (1,8 kW).

Finnpark Hämppi: sisään- ja ulosajo

Parkkihallin sisään- ja ulosajoväylät, Tullinramppi ja Ronganramppi, sijaitsevat Ratapihankadulla ja Pellavatehtaankadulla.

Koko kohteessa on esteetön kulku, mutta merkityt invapaikat sijaitsevat P1-tasolla. Invapysäköinti on maksullista.

Finnpark Hämpin pohjakuvan löydät täältä.

Finnpark Hämppi, pysäköinnin hinnat (hinnat sis. alv):

Katuosoite: Ratapihankatu 39C / Pellavatehtaankatu 6A, Tampere

Klo 08-22
0-3 tuntia3,00 €/h
Seuraavat tunnit2,00 €/h
Klo 22-080,50 €/h
Vuorokausi27,00 €
Sopimuspysäköinti 24/7228 €/kk
Yö- ja viikonloppu (ma-pe 16-09, la-su 24 h)67 €/kk

Finnparkille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Finnparkin  tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link