/ 2022 Jääkiekon MM-kisat Fan Zone: jokainen peli isolla screenillä, street foodia, juomaa, taikuutta, kiekkolegendoja…

2022 Jääkiekon MM-kisat Fan Zone: jokainen peli isolla screenillä, street foodia, juomaa, taikuutta, kiekkolegendoja…

2022 Jääkiekon MM-kisat 13.-29. toukokuuta on tapahtuma, jossa pieniä ihmeitä tapahtuu joka päivä – MM-kisojen teema on Making Miracles. Ihmeitä tapahtuu yhtä hyvin peliareenoilla, talkoopeleissä kuin Fan Zonella.

Tämä on lupaus, jonka jääkiekon MM-kisojen järjestäjät aikovat lunastaa myös Tampereen rautatieaseman yhteydessä sijaitsevalla Fan Zone -alueella. Fan Zone aukeaa kisojen ensimmäisenä pelipäivänä 13. toukokuuta ja on fanien käytettävissä kisojen loppuun asti lukuunottamatta 25. ja 27.5., jolloin ei pelata.

Fanialue on avoinna kahden ottelun päivinä klo 14-01 välisenä aikana ja vastaavasti kolmen ottelun päivinä klo 11-01. Alueelle on vapaa pääsy.

”Fan Zonet ovat kaikille avoimia, maksuttomia, esteettömiä ja kaikkien saavutettavissa”, MM-kisojen viestintä-, markkinointi- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Aherto sanoo. ”Tavoitteenamme on, että Fan Zonet ovat toiseksi paras paikka seurata MM-otteluja, jos ei syystä tai toisesta pääse peliareenoille.”

Mukana Fan Zonella on myös pysäköintipalvelu ja -sovellus Moovy, joka on 2022 Jääkiekon MM-kisojen virallinen yhteistyökumppani: lue lisää.

MM-kisojen Fan Zone eli fanialue sijaitsee Tampereella P-Asema-pysäköintihallin katolla Asemankannella. Tampereen rautatieaseman ykkösraiteelta pääsee nousemaan suoraan Fan Zonelle.

Helsingissä fanialue sijaitsee Pasilassa kauppakeskus Triplassa.

2022 Jääkiekon MM-kisat: Fan Zonella kaikki pelit ja ohjelmaa kaikille kiekkofaneille

Tampereen Fan Zonen tarkat aikataulut esiintyjineen ja vieraineen vahvistuvat myöhemmin ennen kisoja, mutta MM-huumaa janoavien fanien kannalta tärkein yksityiskohta on 25 * 50 metrin suuruinen teltta, jonka sisällä on useampia jätti-screenejä otteluiden seuraamiseen. Suomen ottelut näytetään aina isoimmalta screeniltä, mutta teltassa voi seurata isoilta näytöiltä mitä tahansa MM-lätkämatsia: kaikki ottelut näytetään.

”Fan Zoneilla on ohjelmaa kenelle tahansa MM-lätkästä kiinnostuneille, myös kisa-areenojen katsojille”, Suvi Aherto kertoo. ”Fan Zoneille voi tulla vaikka ennen peliä ja pelin jälkeen nauttimaan ohjelmasta.”

Fan Zonen isäntinä toimivat Sami Hintsanen ja Tatu Rouvali, jotka vastaavat vieraiden viihtyvyydestä. Suomen pelipäivinä Fan Zonella esiintyy Leijona-legendoja. Tampereelle tulee ainakin vuoden 1995 maailmanmestareita, ja muitakin kiekkofaneille tuttuja huipputason yllätysnimiä on tiettävästi saapumassa.

Ruokatarjonnan lähtökohta on street food. Tarkempia tietoja tulee ennen kisoja.

Alueella on toimipisteitä, joissa 2022 jääkiekon MM-kisojen yhteistyökumppanit esittäytyvät. Moovyn toimipisteellä voi muun muassa ottaa siirtokuvatatuointeja varustettuna eri maiden lipuilla. Esiintymishaluisille on tarjolla huikea mahdollisuus: Näytä sun parhaat moovyt -tanssikisassa voi voittaa Suomen joukkueen fanipaidan ja yllätyspalkintoja.

Leijonien fanituotteita on tietenkin koko ajan saatavilla, Suomen pelipäivinä esiintyy bilebändejä, ja lisäksi MTV tekee omia tv-ohjelmiaan Fan Zonen studiostaan.

Making Miracles -teeman mukaisesti fanit saavat nähdäkseen ihmeitä, sillä taikuri Johannes Malkamäki esiintyy joka päivä. MM-kisojen virallinen maskotti Miracleo on tietenkin paikalla.

Kolmen ottelun päivinä katsojille tarjotaan voimistelunäytöksiä, joihin pääsee myös itse osallistumaan, kun show’ta ohjaavat Gymnaestrada-voimistelutapahtuman esiintyjät.

Fan Zonea koskevat yksityiskohdat tarkentuvat lähempänä MM-kisoja. Faniopas julkaistaan MM-kisojen virallisilla nettivuilla lähiaikoina.

Tampereella teemana Kiekon koti

Kisajärjestäjien ohella myös Tampereen kaupunki satsaa vahvasti MM-tunnelmaan.

Keskustorille rakennetaan erillinen aktiviteettialue, jossa on muun muassa screeni ottelujen katsomista varten, Leijonien fanituotekauppa ja Jääkiekkoliiton laukaisupiste niille, jotka haluavat testata mailakättään. Myös Keskustorin Kesäkeidas-yhteisterassialueella on screeni otteluiden katsomista varten.

Tuomiokirkonkatu somistetaan kisakaduksi. Lisäksi Frenckellin aukiolla järjestetään Kiekon koti -kansanjuhla 11. toukokuuta.

MM-otteluiden lipuilla pääsee pelipäivinä kulkemaan ilmaiseksi ratikalla ja bussilla.

Fan Zone ja vastuullisuus

Fan Zone tekee oman osansa kestävän kehityksen hyväksi.

”Kisojen arvot ovat yhteisöllisyys, vastuullisuus ja hauskuu. Sanommekin, että kisoja on järjestämässä hauska, vastuullinen yhteisö. Vastuullisuus näkyy käytännössä Fan Zone -kävijöille muun muassa esteettömyyden, kierrätysopastuksen ja koronaturvallisuuden kautta. Ajatuksena on, että vastuullisuus näissä MM-kisoissa ei ole keneltäkään pois, vaan kaikille vähän lisää.”

Yleisöä opastetaan kierrättämään energiajäte, biojäte, palautettavat tölkit ja pullot sekä kartonki. Yleisölle varataan tarpeeksi kierrätysastioita, jotta alue pysyy siistinä. Paikalla olevat vapaaehtoiset neuvovat kävijöitä lajittelussa.

Fan Zone siivotaan joka aukiolopäivä aamulla ennen klo 9:ää.

Moovy-toimipisteillä työskentelevän henkilökunnan vaatteet on valmistettu kierrätetystä polyesteristä. Pysäköintihalleissa käytettävät Moovy-opasteet on tehty PVC-vapaasta materiaalista.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Moovy-pysäköintisovellukselle oikeuden käyttää Avainlippua merkiksi suomalaisesta työstä. Moovy on täysin kotimainen palvelukokonaisuus, jota kehitetään suomalaisin asiantuntijaresurssein.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link