/ Triplaan pääsee kaikilla kulkuvälineillä – tässä uusi liikenteen superkeskus numeroina

Triplaan pääsee kaikilla kulkuvälineillä – tässä uusi liikenteen superkeskus numeroina

Helsingin Pasilassa avautuu torstaina 17. lokakuuta uusi kauppakeskus Mall of Tripla. Triplan pysäköintisovellus on Moovy, jonka avulla pysäköinti Triplassa on mahdollisimman helppoa.

Autoilijan kannattaa ladata Moovy puhelimeen jo etukäteen, jotta parkkeeraus Helsingin uudessa urbaanissa keskuksessa on alusta asti juuri niin sujuvaa ja vaivatonta kuin pysäköinti voi parhaimmillaan olla.

Triplan muodostama kokonaisuus sisältää kauppakeskuksen lisäksi toimistoja, hotellin, asuntoja ja liikenteen massiivisen keskuspisteen. Jos paikalle saapuu autolla, tarjolla on pysäköintilaitos Triplaparkki eli P-Tripla, jossa on 2 300 parkkipaikkaa. Sähköauton latauspaikkoja on lähes 300. Polkupyörille on varattu 3 400 paikkaa.

Triplaparkkiin ajetaan sisään ja sieltä ulos joko ensimmäisen kerroksen eteläisestä tai ensimmäisen kerroksen pohjoisesta sisäänkäynnistä. Pysäköintilaitoksessa on viisi kerrosta. Tarkat ajo-ohjeet Triplaparkkiin saapumiselle julkaistaan lähiaikoina. Hallin tunnistaa etäopasteista P-Tripla-nimellä.

Tripla ei kuitenkaan ole vain autoilijoille tarkoitettu. Triplaan avautuu kauppakeskuksen lisäksi uusi joukkoliikenneterminaali. Paikalle pääsee kävellen, pyöräillen, raitiovaunulla, bussilla, junalla – ja autolla.

Mikä on Moovy ja miten se toimii?

Moovy on suomalaisen Finnpark oy:n kehittämä digitaalinen pysäköintipalvelu, jonka myötä autoilija voi unohtaa vanhat liput ja laput ja olla urbaanin liikkumisen edelläkävijä. Moovy-sovelluksen ladanneet autoilijat voivat ajaa sisään ja ulos pysäköintihalleissa ja puomit nousevat rekisterikilven tunnistuksen perusteella automaattisesti.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Moovy on käytössä useissa Suomen kaupungeissa sekä halli- että katupysäköinnissä. Helsingissä Moovy on jo käytössä P-Töölössä, P-Autotalossa Kampissa ja useassa Pasilan pysäköintihallissa. Helsingin kadunvarsipysäköintiin Moovyn suunnitellaan tulevan vuoden 2020 aikana.

Moovy-palveluun kirjaudutaan asiakkaaksi puhelinnumerolla. Sovellukseen lisätään vielä auton tai autojen rekisteritunnukset sekä maksukorttitiedot.

Lipukkeita ei enää tarvita, mikä vähentää pysäköinnin ympäristökuormaa huomattavasti. Sovellus näyttää reaaliaikaisesti pysäköintiajan ja veloittaa maksut jälkikäteen maksukortilta.

Tripla liikenteen keskuksena: yli 40 miljoonaa vuosittaista kävijää, 2 300 autopaikkaa, tilaa 3 400 pyörälle…

Pasilan aseman vieressä olevilta bussipysäkeiltä jalkautuu päivittäin noin 16 000 matkustajaa, ja alueen raitiovaunupysäkkejä käyttää noin 6 000 matkustajaa arkivuorokaudessa. Aseman ohittaa kesäpäivisin keskimäärin noin 4 000 pyöräilijää. Alueen kautta ajaa henkilöautolla päivässä noin 40 000 ihmistä.

Itse Pasilan rautatieaseman kautta kulkee 900 junaa päivässä.

Vuonna 2025 Pasilan kautta kulkee arviolta 850 bussia, 400 raitiovaunua ja 130 000 matkustajaa päivässä.

 Lähes 30 prosenttia kaikista suomalaisista asuu korkeintaan 30 minuutin ajomatkan päässä Mall of Triplasta.

Triplan liikenne numeroina:

  • Yli 40 miljoonaa vuosittaista kävijää
  • Yli 500 000 asiakasta 10 minuutin matkan päässä, miljoona asiakasta 30 minuutin matkan etäisyydellä
  • 900 junaa, 850 bussia ja 400 raitiovaunua päivässä
  • 2 300 autopaikkaa
  • Pysäköinti 3 400 pyörälle
  • 300 sähköauton latauspaikkaa

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.