/ Sähköauton lataus tulossa Moovyyn – pilotti meneillään

Sähköauton lataus tulossa Moovyyn – pilotti meneillään

Finnpark oy tekee parhaillaan pilottiprojektia, jonka myötä pysäköinti, sähköauton lataus ja maksaminen hoituvat yhdellä ja samalla Moovy-sovelluksella.

Myös sähköauton akun latauksen veloitus hoituu tällöin Moovyn kautta yhdessä pysäköinnin kanssa.

Moovyn strategia on alusta lähtien ollut tehdä autoilijan asiakaskokemuksesta kokonaisuudessaan sujuva ja helppo niin, että siinä otetaan huomioon koko matkaketju ja siihen liittyvät palvelut, kuten sähköauton lataus.

Alussa Moovy-palvelu on keskittynyt siihen, että itse pysäköinti sujuu nopeasti ja miellyttävästi. Moovyn visio on, että tulevaisuudessa palvelun kautta voi hoitaa matkaketjun muitakin osia, esimerkiksi muita liikkumisvälineitä kuin auton.

-Tämä pilottihanke on yksi esimerkki lisäpalveluista, joiden avulla haluamme helpottaa Moovy-käyttäjien liikkumista, Finnparkin data- ja järjestelmäpäällikkö Janne Mäenpää sanoo.

Pilotti Tampereen P-Näsinkulmassa

Laitetoimittajana pilotissa toimii Unified Chargers, joka on toimittanut latauslaitteet P-Näsinkulmaan. Infodata toimii Finnparkin yhteistyökumppanina ja hoitaa sähköautojen latauslaitteiden integroinnin ja toteuttaa rajapinnan Moovy-sovellusta varten. Rajapinta Moovyn ja uusien laitetoimittajien eli sähköauton latauspisteiden välille tehdään niin, että kuluttajan näkökulmasta tekninen toteutus on häivytetty taustalle.

Tällä hetkellä Tampereen P-Näsinkulmassa toteutetaan niin sanottua pienin toimiva tuote (MVP – Minimum Viable Product) -versiota. Teknisen toteutuksen ja toimivuuden testausta tehdään yhdessä Unified Chargersin, Infodatan ja Moovy-kehitystiimin kesken.

Piakkoin P-Näsinkulmassa sähköauton koelatauksia Moovy-applikaatiosta käsin tekee pilottiryhmä, jonka muodostavat A-Insinöörit-yrityksen työntekijät.

A-Insinöörit on tehnyt yhteisiä projekteja Finnparkin kanssa jo vuosikymmeniä ja pysäköinyt P-Näsinkulmaan, entiseen P-Anttilaan, jo vuodesta 2006.

Yksikönjohtaja Mikko Tarri A-Insinööreistä kertoo, että sähköpakettiautot sopivat heidän työtarkoituksiinsa erinomaisesti.

-Meillä on paljon lähtöjä ja todella lyhyitä matkoja. Nyt ei tarvitse enää säätää, kuka kävisi tankkaamassa ja milloin, vaan kaveri vain ajaa takaisin parkkipaikalle, lyö piuhan kiinni ja seuraava ottaa käyttöönsä täyden auton.

Tarri kertoo, että myös Moovy-sovellus on heille hyvin tuttu.

-Se on nykymuodossaan hemmetin hyvä sovellus, toimii kuin junan vessa.

Finnparkille on myönnetty Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Finnparkin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Moovy-pysäköintisovellukselle oikeuden käyttää Avainlippua merkiksi suomalaisesta työstä. Moovy on täysin kotimainen palvelukokonaisuus, jota kehitetään suomalaisin asiantuntijaresurssein.

Lue myös:

Noutoparkissa 50 sähköautojen latauspistettä (13.8.2019)

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.

car

Pysäköi Moovylla, lataa sovellus.

App Store link google-play-badge Google Play link