/ Helppo, turvallinen, käytössä läpi vuorokauden: näin pysäköit Moovylla Pasilan Triplassa

Helppo, turvallinen, käytössä läpi vuorokauden: näin pysäköit Moovylla Pasilan Triplassa

Helsingin Pasilassa avautuu 17. lokakuuta uusi kauppakeskus Mall of Tripla. Triplan pysäköintisovellus on Moovy, jonka avulla pysäköinti Triplassa on mahdollisimman helppoa.

Autoilijan kannattaa ladata Moovy puhelimeen jo etukäteen, jotta parkkeeraus Helsingin uudessa urbaanissa keskuksessa on alusta asti juuri niin sujuvaa ja vaivatonta kuin pysäköinti voi parhaimmillaan olla.

Triplan muodostama kokonaisuus sisältää kauppakeskuksen lisäksi toimistoja, hotellin, asuntoja ja liikenteen massiivisen keskuspisteen. Jos paikalle saapuu autolla, tarjolla on pysäköintilaitos Triplaparkki eli P-Tripla, jossa on viisi kerrosta ja 2 300 parkkipaikkaa. Sähköauton latauspaikkoja on lähes 300. Polkupyörille on varattu 3 400 paikkaa.

Triplaparkkiin ajetaan sisään ja sieltä ulos joko ensimmäisen kerroksen eteläisestä tai ensimmäisen kerroksen pohjoisesta sisäänkäynnistä. Tarkat ajo-ohjeet Triplaparkkiin saapumiselle julkaistaan lähiaikoina. Hallin tunnistaa etäopasteista P-Tripla-nimellä. Lue lisää Triplaparkista.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tripla avautuu 17.10. – tule paikan päälle!

Triplan avajaispäivänä torstaina 17. lokakuuta ovet pysäköintihallista kauppakeskukseen avautuvat klo 9. Kauppakeskus sulkee ovensa illalla, mutta pysäköintilaitos on avautumisestaan lähtien aina läpi vuorokauden auki.

Avajaispäivänä ja perjantaista lauantaihin 18.-19.10. Moovylla on paikan päällä klo 7-22 välillä jatkuvasti 5-6 asiakaspalvelijaa opastamassa ja avustamassa asiakkaita. Myös sunnuntaina ja seuraavalla viikolla jatketaan useamman ihmisen voimin vahvistetulla kokoonpanolla. Moovya on erittäin helppo käyttää, mutta oikeat ihmiset paikan päällä varmistavat, että jokainen saa kaikkiin mahdollisiin kysymyksiinsä vastauksen.

”Oma tiimimme on paikan päällä Triplassa kertomassa Moovy-sovelluksen helppoudesta ja käytettävyydestä niille autoilijoille, joille sovellus ei vielä ole tuttu”, Triplassa työskentelevä Finnparkin palvelupäällikkö Tapio Korhonen sanoo.

Moovyn palvelupiste Triplaparkissa sijaitsee ostoskeskuksen alla pysäköintihallin ylimmän eli ensimmäisen kerroksen hissiaulassa. Paikalla on avajaishuuman laskeuduttua aina yksi asiakaspalvelija arkisin ja lauantaisin klo 7-22 ja sunnuntaisin klo 10-20. Asiakaspalvelu puhelimitse toimii normaalisti läpi vuorokauden numerossa 03 3878 222 ja sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@moovy.fi. Puomilaitteilta saa myös napin painalluksella puheyhteyden asiakaspalveluun.

Pysäköintilaitoksen kolmannessa kerroksessa on kaikille avoin Ekopiste, jossa voi kierrättää lasi-, metalli-, paperi-, pahvi- ja muovijätettä. Kierrätyksessä on 15 minuuttia aikaa jättää tavarat ja poistua maksuttomasti. Samassa kerroksessa on tarjolla myös autopesu, -vahaus ja -huoltopalveluja.

Värikästä pysäköintiä Triplaparkissa

Triplaparkin värimaailma on kekseliäällä tavalla informatiivinen. Värit eivät ole kerroskohtaisia, vaan kerrosten sisällä osa hallia on violetti, osa vihreä ja osa keltainen.

Samat värit toistuvat vertikaalisesti läpi rakennuksen, mikä tarkoittaa sitä, että kauppakeskuksesta pysäköintikerroksiin tuovien hissien ja liukuportaiden lähellä olevat seinät on merkitty samoilla väreillä. Näin pysäköijä pääsee lähelle autoaan muistamalla parkkeeraukseen käyttämänsä kerroksen ja autonsa lähellä olevan värityksen.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Unohtuiko auton paikka? Ei hätää!

 Triplassa käytetään suomalaista Portier Vision -paikannusjärjestelmää. Triplaan saapuva autoilija näkee parkkihallin katossa punaiset tai vihreät valot, jotka osoittavat onko paikkoja vapaana vai varattuna. Kun auto ajaa tyhjään ruutuun, katossa sijaitseva kamera aktivoituu, huomioi auton rekisteritunnuksen ja vie sen paikannusjärjestelmään.

Jos asiakas unohtaa autonsa sijainnin, hän voi kävellä Portier-automaatille, joita on kaksi kappaletta parkkihallin ykköskerroksessa, kaksi kappaletta kakkoskerroksessa ja yksi kolmosessa. Kävijä syöttää oman autonsa rekisterinumeron automaattiin, joka näyttää kartalta, missä asiakas on ja missä hänen autonsa on.

Katso video Portier Visionin toiminnasta.

Portier Vision -järjestelmällä voidaan myös selvittää autoihin tulleita vaurioita. Kun ihminen kävelee pysäköintiruudulle, kamera aktivoituu tallentamaan videokuvaa.

Pysäköintilaitoksesta löytyy kuusi maksupistettä niille autoilijoille, joilla ei ole Moovy-sovellusta.

Mikä on Moovy ja miten se toimii?

Autojen pysäköinnissä ensisijainen maksujärjestelmä on Moovy-sovellus, jonka voi ladata puhelimeensa. Moovy on digitaalinen pysäköintipalvelu, jonka myötä autoilija voi unohtaa vanhat liput ja laput ja olla urbaanin liikkumisen edelläkävijä.

Moovy-palvelua on helppo käyttää. Palveluun kirjaudutaan asiakkaaksi puhelinnumerolla. Sovellukseen lisätään vielä auton tai autojen rekisteritunnukset sekä maksukorttitiedot. Sovellus avaa Triplaparkin puomit rekisterinumeron tunnistuksen perusteella ja laskuttaa automaattisesti maksukortilta ilman, että kävijä joutuu jonottamaan perinteisillä maksuautomaateilla. Pysäköinnin kestoa voi seurata mobiilisovelluksestaan.

Moovy on käytössä useissa Suomen kaupungeissa sekä halli- että katupysäköinnissä. Helsingissä Moovy on jo käytössä P-Töölössä, P-Autotalossa Kampissa ja useassa Pasilan pysäköintihallissa. Helsingin kadunvarsipysäköintiin Moovyn suunnitellaan tulevan vuoden 2020 aikana.

Triplaan pääsee auton lisäksi junalla, bussilla, raitiovaunulla, pyörällä ja kävellen.

Lataa Moovy App Storesta tai Google Playsta, ja sinulla on yksi matkahuoli vähemmän.

Tilaa Moovy-uutiskirje

Tilaa Moovy-uutiskirje, niin pysyt kartalla mm. uusista Moovy-kohteista.